Studený předkrm se podává před polévkou i v menu bez polévky. Předkrm by měl být pikantní, na pohled lákavý, neměl by zasytit, ale povzbudit chuť. Ideálními předkrmy jsou šunkové závitky, plněná vejce, lahůdkové saláty.
Studené omáčky, zálivky nebo dipy se podávají k masům a strávník si jimi maso přelévá nebo jej do nich namáčí. Hlavním významem je, že mají doplnit chuť předkládaného masa.
projít na článekV oblasti vytrvalosti a odolnosti se jen málokterá výzva vyrovná vystavení těla studené vodě. Ta dokáže prověřit odolnost člověka a vyžaduje od něj hlubokou adaptaci známou jako otužování. Za pouhým fyzickým nepohodlím
projít na článekUkázka z hodin pracovní výchovy Příprava občerstvení studené kuchyně Rozhodování se, čím se jednou budeme živit, patří mezi ta nejobtížnější, proto je zapotřebí vyzkoušet si, co by nás mohlo bavit. A k tomu účelu může
projít na článekJahody je nejlépe konzumovat čerstvé, ať už v ovocných salátech, s jogurtem či tvarohem, se šlehačkou, nebo jen tak. V době mimo sezonu jsou pak nejlepším řešením mražené jahody, které si díky této šetrné konzervaci uchovávají všechny živiny, včetně vitam
projít na článek1 ledový salát, 6–8 menších rajčat, 1 červená paprika, hrst najemno nasekaných kaparů, 3 vejce uvařená natvrdo, 250 g uzené panenky Zálivka: 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce tekutého medu, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce balzamikového octa, sůl, pepř,
projít na článek