Sushi slovník, který pomáhá návštěvníkům pochopit autentické japonské jídlo

Všechna jídla nejlépe chutnají v místě jejich původu. Stačí ochutnat pizzu v Neapoli, tapas v Andalusii nebo třeba Fish & Chips na anglickém pobřeží. A snad pro žádné jiné jídlo toto neplatí víc než pro sushi. V Japonsku je to forma umění a kuchaři často zasvětí zvládnutí této profese celý svůj život. Velmi také záleží na sezóně, a to dokonce natolik, že zkušený host může rozeznat sezónu jen podle sushi, které se podává. Japonské sushi restaurace jsou malé a hosté sedí kolem kuchařů, kteří se krčí jako boxeři v ringu. Ti potom před hosty krájí, tvoří a uspokojují jejich chutě. Toto jídlo je umění a rovněž pohostinnost. Jak se ale návštěvníci mohou orientovat v japonské sushi restauraci? Vstupte na web Sushi University, který učí základům sushi, včetně vizuální cesty po nejtypičtějších ingrediencích. Zakladatel Tetsuya Hanada pronesl: Chtěl bych, aby lidé z jiných zemí, kteří si myslí, že sushi jsou jen nakrájené ryby servírované na octové rýži pochopili, že to není tak jednoduché. Tato univerzita je pro návštěvníky způsobem, jak porozumět co je v Japonsku k dispozici. Je to pohled do složitosti sushi, inspirace a odklon strávníků od konzumace sushi formou bufetu. Jak vysvětluje Tetsuya: Je důležité uvědomit si, že na podzim jsou jiné sezónní ryby, jako pacifické saury, než v jiných obdobích. Pro Tetsuya lze Japonsko díky sushi zažít jinak v různých obdobích roku. Tímto způsobem se japonské sezóny nejen hlavní čtyři sezóny, ale 24 nebo dokonce 72 dílčích sezón skutečně liší. Vezmeme-li návštěvníky ještě hlouběji, Tetsuya také nedávno spustil Useful Menu, které poskytuje doporučení restaurací v závislosti na typu kuchyně, o kterou mají návštěvníci největší zájem. Cílem je prezentovat autentické restaurace, které nejsou k vidění v průvodcích, a nebo na webech, jako je TripAdvisor. Většinou se jedná o malé podniky pro místní obyvatele. Useful Menu aktuálně pokrývá Tokio, ale Tetsuya má v plánu expandovat i do dalších měst. Článek Sushi slovník, který pomáhá návštěvníkům pochopit autentické japonské jídlo se nejdříve objevil na Travel Design.

projít na článek

ODEN

Tohle jídlo pro všední dny si oblíbíte tolik, že budete tvrdit, že je to nejlepší japonské jídlo. A nebudete první, kdo udělá takový závěr. Navíc je to jídlo, které je šikovné vařit ve velkém. Pro přátelé nebo kamarády z oddílu. Pro sebe i na příští týden

projít na článek

Petr Vaďura čte z knihy Pavice Milorada Chazarský slovník

Ať už je tomu jakkoliv, faktem zůstává, že tiskař jednoho polského slovníku Johannes Daubmannus vydal uvedeného roku 1691 svod pramenů o chazarské otázce a to v jediné podobě schopné obsáhnout všechno to různorodé čtení, které ti, co nosí pero v náušnici

projít na článek

Vladimír Synáč: Chtěl jsem pochopit důležité souvislosti

Studium je velice zajímavé, ale náročné a plete se mi s makrobiotikou. Makrobiotika je oproti stravování podle TČM velice zjednodušená a neřeší spoustu důležitých souvislostí, které jsem chtěl pochopit.

projít na článek

Novinka: Tipy co zabalit na dovolenou pod stan nebo s karavanem.

Jídlo je vášeň, jídlo lidi spojuje, jíst venku je radost. Zde je pár tipů ne výrobky, které přípravu jídla zjednoduší a udělají zábavnou.

projít na článek

Webová prezentace byla spuštěna

Dnes byla spuštěna naše nová webová prezentace. V tomto článku popište, proč jste spustili novou prezentaci a co přinese návštěvníkům. Uveďte jaké máte cíle s projektem a co přinese uživatelům. Pokuste se návštěvníkům stručně a jasně sdělit, proč by se n

projít na článek