Těstoviny se smetanovou mátovou omáčkou

Zítra nám oficiálně začíná léto a s ním samozřejmě období dovolených, koupání, slunění, grilování a prostě celkově většího odpočinku. Zvlášť když je venku krásně, málokomu se chce trávit hodiny u sporáku a přemýšlet, co uvařit. Dnes vám přináším první z řady rychlých letních receptů. Když se zamyslím, jaká jídla u nás v létě převažují, budou to určitě těstoviny na tisíc způsobů. Jejich výhoda je v rychlosti přípravy a také opravdu širokém použití. Dají se připravit naslano/nasladko, vařit/zapékat, podávat studené či teplé, Proto, když potřebuji připravit opravdu něco rychlého, volím právě je. Nedávno jsem se přihlásila do výzvy s portálem Blogerky.cz a byla jsem mezi několika šťastlivci, kteří obdrželi balíček těstovin Adriana pro vytvoření nějakého toho letního receptu, z čehož jsem měla opravdu velkou radost. Rovnou jsem taky při přípravě ne zcela dobrovolně odzkoušela, jaké je to, když se těstoviny vaří trochu déle, než je uvedeno na obalu. Ti, co mají malé děti, jistě pochopí. Musím říct, že to těstoviny zvládly opravdu dobře. Ingredience pro cca 4 porce 350 g těstovin např. Adriana Eliché 500 ml smetany ke šlehání (popř. 1 smetana ke šlehání+ 1 smetana na vaření) 2 hrsti máty 1 zarovnaná lžička kukuřičného škrobu 1 menší stroužek česneku 40 g nesolených kešu oříšků 200 g sýru Feta pepř (4 druhy pepře) sůl olivový olej Postup Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu. V mezičase si nameleme kešu oříšky ne úplně najemno, aby nám zůstaly i větší kousky. Mám ráda, jak v jídle hezky křupou. Pokud nemáte po ruce mixér, můžete oříšky dát do igelitového sáčku a rozdrtit je paličkou na maso. Připravíme si mátovou omáčku: Trochu smetany ponecháme bokem a rozmícháme v ní lžičku kukuřičného škrobu. Zbytek nalijeme do vyšší pánve, mírně osolíme (nemusí být moc, sýr feta je už slaný), opepříme, přidáme lístky máty (na obrázku je pouze menší část lístků) a přivedeme k varu. Poté přilijeme smetanu se škrobem a vaříme do požadovaného zhoustnutí (pár minut). Přidáme prolisovaný malý stroužek česneku a omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem. Uvařené těstoviny promícháme s trochou olivového oleje. Přilijeme omáčku, přisypeme oříšky, promícháme a posypeme rozdrobeným sýrem Feta. Ozdobíme lístky máty. A jaký je váš oblíbený recept? Článek Těstoviny se smetanovou mátovou omáčkou se nejdříve objevil na Mezi hrnci.

projít na článek

Špagety s Jalapeños omáčkou

Co potřebujeme? 400 g těstovin tagliatelle, linguine, spaghetti sůl, pepř 1 ks Tradiční pomazánkové Jalapeños olej cibule 4 stroužky česneku chilli papričky petržel nebo jiné klíčky Postup Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. V pánvi na oleji nech

projít na článek

Těstoviny srajčatovou omáčkou azeleninou

Mám tu pro vás další z rychlých letních receptů. Tyto těstoviny si určitě zamilujete stejně jako já. S domácími rajčaty pak dostane tento pokrm úplně jiný rozměr. Já si na ty naše (od tchána) budu muset ještě nějakou tu chvíli počkat. Určitě pak ale neváh

projít na článek

Těstoviny skari omáčkou, mrkví akuřecím masem

Mám tu pro vás po několika dnech další recept, a i když se jedná o těstoviny, díky smetaně a kuřecímu masu určitě zasytí. Je to jedno z nejoblíbenějších jídel mého manžela a já se přiznám, že ho díky jeho jednoduchosti taky zbožňuju. Popravdě si ani nepam

projít na článek

RECEPT: Červené kari s kokosovým mlékem

Recept na vynikající červené kari s kokosovým mlékem, cizrnou, variací zeleniny s dušenou rýží a petrželkouVynikající jídlo, které neobsahuje skoro žádné alergeny. Recept je pro 2 osoby. Recept šéfkuchaře Hotelu Amarilis, BoHo Prague Hotel a Hotel King Da

projít na článek

Vanilková panna cotta sjahodovou omáčkou

Poslední dny jsou opravdu teplé a co je lepšího, než se osvěžit tímto lehkým smetanovým dezertem. Kombinace vanilky a jahod vás určitě očaruje. Je to zaručená klasika. Přestože vanilkový lusk není zrovna nejlevnější surovina, právě v tomto dezertu jeho vů

projít na článek