Tofu

Co je tofu? Tofu má svůj původ v Číně, kde se vyrábí více než 2000 let a odkud se jeho výroba rozšířila do dalších asijských zemí. V Evropě se tofu dostalo více do povědomí až ve 20. století.

projít na článek

Tofu LUNTER

Chcete na talíř dostat zdravou, na bílkoviny bohatou a šetrně připravenou stravu ve standardně vysoké kvalitě? Tofu LUNTER obsahují rovněž pro tělo důležitou vlákninu, vitaminy, omega-3 mastné nenasycené kyseliny či dalších 20 aminokyselin. Inovativní ře

projít na článek

Polévka miso, tuňák : Jiří Stift Stephen Senewiratne

Polévka miso, tuňák, soba nudle, tofu (4 porce) Miso polévka patří k základům japonské kuchyně. Podává se jak k snídani, tak jako součást oběda či večeře; má podpořit chuť k jídlu a zlepšit trávení díky enzymům obsaženým ve fermentované sójové pastě m

projít na článek

Vaříme s konopím: Vegan Stir Fry

Ingredience 1 malá dýně nakrájená na kostičky 1/2 lilku nakrájeného na kostičky 1 hrnek očištěných zelených fazolí 1 balení tofu 1 červená nakrájená paprika zbavená semínek 1 hrnek nasekaného čerstvého koriandru 1 limetka 1 polévková lžíce drceného česne

projít na článek

Náhražky

V začátcích mého přechodu na veganskou stravu jsem začal zjišťovat, jak nahradím to, na co jsem byl roky zvyklý. Maso, mléko, sýry a vejce. Informací je v dnešní době poměrně dost, tak jsem si začal kupovat i vyrábět rostlinná mléka, kupovat tofu a pracně

projít na článek

Rýže basmati se zeleninou

Ingredience: Rýže basmati, mrkev, cuketa, můžete i žampiony, řapíkatý celer, hrášek, čínské zelí nebo ledový salát, tofu, semínko slunečnice, sezamu, zelená nať. 1.Uvaříme si rýži basmati 2. Na ol. oleji orestujeme řapíkatý celer, přídáme trošku kurkumy a

projít na článek