ÚTERÝ 10.června

Proběhlo závěrečné setkání dětí v tomto školním roce. Přeji všem krásný prázdninový čas a těším se v září opět na viděnou. Ali a Keiko

projít na článek

Vernisáž výstavy Křížové cesty Aleše Navrátila 7.6.

Srdečně vás zveme na vernisáž výstavy Křížové cesty Aleše Navrátila, na které budou k vidění grafiky, obrazy a plastiky tohoto talentovaného umělce. Vernisáž proběhne 7. června v 18:00 v rámci Noci kostelů v Červeném kostele na Komenského náměstí v Brně.

projít na článek

Arcibiskup varuje, že při potratech platí nevinní za nezodpovědnost druhého

Arcibiskup Fernando Chomali z chilského Santiaga označil v rozhovoru v úterý 18. června potrat za „snadné řešení“ a řekl, že v případě znásilnění jsou to nevinní, kdo platí za nezodpovědnost druhého.

projít na článek

Uzavření úřadu (29. června)

Z technických důvodů bude MěÚ Rosice 29. června od 11:30 uzavřen. Děkujeme za pochopení!

projít na článek

Papež se setkal s třetí skupinou kněží římské diecéze

Papež František v úterý 11. června rozmlouval s přibližně sto šedesáti kněžími, kteří přijali kněžské svěcení před jedenácti až devětatřiceti lety. Setkání proběhlo na Papežské salesiánské univerzitě a jednalo se o třetí a poslední ze schůzek s duchovními

projít na článek

Moc, demokratizace a role žen: Tři témata Rady kardinálů s papežem Františkem

V úterý 18. června skončilo setkání Rady kardinálů (C9) s papežem Františkem, na kterém se tři ženy zamýšlely nad různými otázkami, jako je moc, demokratizace a role žen v katolické církvi.

projít na článek