V GNOME 46 zatím nezapínejte VRR (variable refresh rate)

V GNOME 46, které je například v čerstvě vydaném Ubuntu 24.04 LTS, se objevila možnost zapnout VRR (variable refresh rate), což by mělo pomoci snížit spotřebu.

projít na článek

AMD a SuperMicro za otevřené firmwary, 256jádrový ARM od Ampere příští rok

GCC 15 už bez Intel Xeon Phi, KDE s lépe vypadajícími KDE aplikacemi v GNOME, PipeWire 1.2 a asynchronní zpracování či podpora Snapu, Wine 9.9 s lepší podporou ARM a bez zastaralých částí WineD3D.

projít na článek

APT vylepšuje uživatelské rozhraní, Ubuntu Pro se zaměří na IoT

Správce balíčků APT dostává zcela přepracované textové uživatelské rozhraní. Společnost Canonical oznámila předplatné Ubuntu Pro pro zařízení nasazené v internetu věcí. Fedora diskutuje o přechodu z GNOME na KDE Plasma.

projít na článek

Výkon AMD Ryzen a Intel Core v novém Ubuntu, GTK přechází na Vulkan

Servo engine zvládá test Acid2, výrazně rychlejší start Zink ovladače, Sovereign Tech Fund investuje do GNOME, PHP či hledání chyb v systemd, výkon CPU AMD vs Intel v Ubuntu 22.04, 23.10 i 24.04.

projít na článek

Back & Refresh Replay Attack

Sdílíte svůj počítač s dalšími lidmi, nebo provozujete informační kiosky, na kterých se mohou lidé přihlašovat k webovým aplikacím? Měli byste si dát pozor na zpětné přehrání přihlašovacího procesu.

projít na článek

Vyšlo Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat s GNOME 46

Vyšlo očekávané Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat, které bude mít standardní podporu do června roku 2029. Stávajícím uživatelům předchozí LTS verze bude aktualizace nabídnuta až s prvním opravným vydáním 24.04.1 LTS, které je plánováno na 15. srpna. Uživatelé

projít na článek