Šest žáků naší školy se od 17. 3. do 5. 4. 2024 zdokonalovao ve svých budoucích profesích na stáži Erasmus+ v Paříži. Kuchaře Jakuba Sanitráka, Karolínu Folterovou, Zoru Dejovou, Duc Luc Tuan-Davida z 2. ročníku oboru Hotelový a restaurační provoz doplňovala třeťačka Ester Velartová a cukrářka Aneta Králová. Jakub a Ester pracovali v Hotel IBIS STYLES v Antony, Karolína se Zorou v NOVOTEL Paris Porte d´Orleans a David a Aneta v michelinské restauraci Qui plume la lune. Paříž jim samozřejmě nabídla ochutnávku místní kuchyně a největší oblibě se těšila cibulová polévka, vejce s majonézou, quiche, o,elety, palačinky, ale zejména si vytvořili závislost na makronkách, creme bruleé, croissantech a pene eu chocolate. V době volna navštívili nejznámější pamětihodnosti např. Versailles, Louvre, Eiffelovu věž, Montmartre. Příspěvek Ve víru francouzské gastronomie pochází z SŠSS Ostrava-Hrabůvka
Během prvního pololetí školního roku 2015/16 bylo uspořádáno vyučujícími francouzské sekce a studenty francouzského jazyka několik zajímavých akcí.
projít na článekPo vítězství v krajském kole francouzské konverzace v kategorii SŠ II se tento týden konalo kolo národní, jehož se zúčastnili nejlépe francouzsky mluvící studenti v celé zemi.
projít na článekNaši absolventi obdrželi pozvání od velvyslance Francouzské republiky pana Alexise Dutertra na recepci v sídle Francouzského velvyslanectví v Praze v zahradě Buquoyského paláce na Malé Straně. Nečekané, ale o to příjemnější setkání se uskutečnilo 14. červ
projít na článekDne 22. 3. 2023 proběhl již 5. ročník soutěže v recitaci francouzské poezie LAVH – Lecture à voix haute. Letošní ročník byl zaměřen nejen na frankofonní autory, ale také například na severské autory, jejichž básně byly přeloženy do francouzského jazyka.
projít na článekPoslední květnový týden byl úspěšný nejen pro naše účastníky celostátního kola ve francouzské konverzaci, ale také pro Elišku Vaňkovou, čerstvou maturantku a nyní již absolventku evropské sekce Jazykového gymnázia Pavla Tigrida. Dne 31. 5. se zúčastnila h
projít na článek