Máte chuť na šťavnaté libové vepřové maso? Pak byste měli skočit do řeznictví a vybrat si nějaký pěkný kousek vepřové pečeně a už cestou domu můžete přemýšlet, jakou dobrotu si z ní připravíte. Abyste nemuseli hledat v širokém okruhu receptů, připravila jsem pro vás několik zajímavých, které určitě stojí za to vyzkoušet.
Směs na špagety (2 porce) Popis: Čerstvě umletá vepřová plec, dušená na základu z cibule, papriky a rajčat, dochucená rajčatovým protlakem a oreganem. Složení: vepřová plec (31 %), hovězí vývar (voda, hovězí maso a kosti), cibule, rýžová
projít na článekVepřová líčka právem patří mezi jedny z nejchutnějších mas z vepře. Dají se připravit na mnoho způsobů.
projít na článekVepřová kýta je velmi kvalitní maso, které se na vepři nachází v zadní části. Nehodí se však na všechny tepelné úpravy, a to z důvodu, že obsahuje málo tuku.
projít na článekVepřové na žampionech (2 porce) Popis: Libové kousky vepřové plece v krémové omáčce s čerstvými žampiony, zjemněné smetanou a máslem. Složení: vepřová plec (31 %), hovězí vývar (voda, hovězí maso a kosti), mléko, smetana, žampiony (5 %),
projít na článekVepřová kýta představuje velice kvalitní maso ze zadní vepřové čtvrtky. K dispozici je i celá s kůží a nožičkou, po odblanění a očištění ji lze rozdělit na vrchní šál (sval z vnitřní strany kýty) a spodní šál (sval z vnější části kýty, mnohdy prodávaný i
projít na článek