Vepřová sekaná s vajíčkem

Suroviny 350g krkovice/plec150g bůček 4 stroužky česneku 4 polévkové lžíce majoránky8 vajec+ 1 na potření1 čajová lžička kmínuSůlPepř Postup Uvaříme si 4 vejce na tvrdo, cca 8-10 minut. Hned potom je dáme do studené vody, budou se potom lépe loupat. Maso nameleme na jemno a dáme do velké mísy. Přidáme všechno koření, osolíme a opepříme. Hlavně nezapomeňte promnout majoránku mezi dlaněmi, aby sekaná pěkně voněla. Potom si rozdělíme zbylá vejce na žloutky a bílky. Žloutky přidáme ke směsi, zatímco bílky si necháme stranou. Směs pořádně promícháme. Pak přijde řada na bílky, z kterých si vyšleháme sníh a na závěr jemně vmícháme do masa, díky tomu bude sekaná vláčná a nadýchaná. Potom už stačí jen vzít půlku směsi dát na pracovní desku a položit do ni vejce na tvrdo, druhou půlku přidáme nahoru a vyválíme pěkný váleček sekané. Tu už jen přehodíme na plech, pomůžeme vájičkem, posypeme kmínem na ozdobu a dáme péct na 25 minut na 150C°. Případně můžeme ke konci teplotu zvýšit aby byla sekaná upečená pěkně do zlatova. Jako přílohu doporučuji bramborovou kaši nebo šťouchané brambory s cibulkou. Dobrou chuť přeje šéfkuchař Dave z Andy´s bistro Mělník! The post <strong>Vepřová sekaná s vajíčkem</strong> appeared first on Mělnicko.

projít na článek

Nejlepší vepřová panenka

Vepřová svíčková se častěji nazývá panenka nebo panenská svíčková. Jedná se o vysoce kvalitní, šťavnaté maso. Jelikož toto maso není zatěžováno, má jemná svalová vlákna, je křehké, libové a má vysoký obsah bílkovin. Vepřová panenka patří k nejoceňovanější

projít na článek

Vepřová kotleta v rosolu na sváteční stůl. Žebírka v aspiku

Kotleta v aspiku, původní československá receptura + další tip. • Je to sulc? • Není to sulc. • A přece má pokrm se sulcem něco společného: Vepřové maso a rosol. [] The post Vepřová kotleta v rosolu na sváteční stůl. Žebírka v aspiku first appeared on MAK

projít na článek

Víkendová nabídka 20. -21. ledna

*Boršč s hovězím masem a zakysanou smetanou *Sekaná, podávaná se šťouchanými bramborami s jarní cibulkou a sterilovanou okurkou1 *Perník se švestkovými povidly a čokoládou

projít na článek

Jak vypadá hlen po oplodnění

Okamžik početí nastává zhruba v polovině menstruačního cyklu v době ovulace. Vlastní početí je okamžikem splynutí spermie s vajíčkem, které uvolňuje chemické plátky, podle nichž ho spermie spolehlivěji najde. Je samozřejmě možné, že se k vajíčku zároveň d

projít na článek

RECEPT SÝROVÉ TYČINKY

Čekáte návštěvu nebo chystáte oslavu a chcete servírovat něco dobrého na zub? Zkuste tyto sýrové tyčinky, po kterých se každý utluče. Posypat si je můžete tím, co máte rádi, nejlepší je ale udělat od všeho trochu. Na těsto: 250 g polohrubé mou

projít na článek