Vepřové pro Mnichov zajistí Vion

Včera přinesl server fleischwirtschaft.de zprávu, že na konci června se zavřela vepřová porážka v bavorském Mnichově. Do hry vstoupil jeden z největších zpracovatelů masa v Evropě, nizozemsko-německý koncern Vion Food Group. Většina z přibližně 3 000 prasat týdně bude putovat na jatky ve městě Landshut, které provozuje právě Vion. Schweineschlachtung München GmbH si nechá ve mzdě porazit okolo 2 000 prasat týdně, oznámil médiím Vion. Důvodem, proč firma Schweineschlachtung München GmbH uzavřela v bavorském hlavním městě jatky, byl silný propad v porážkách prasat. Zatímco ještě před 15 lety šlo v Mnichově na háky týdně 10 000 prasat, nyní to bylo již jen 3-4 tisíce. Kromě toho došlo ke zpoždění v inovacích. Podle místních novin „Abendzeitung München“ bude ale stále zachována bourárna. Christian Smolka z Grüne/Rosa Liste, největší frakce v mnichovské městské radě. však tvrdí, že na místě nyní už bývalých jatek vznikne v každém případě něco jiného. Ředitel jatek Landshut, které patří skupině Vion, pan Franz Beringer tvrdí: „Těší nás, že se touto dohodou zajistí krátké dopravní vzdálenosti pro přibližně 100 tisíc prasat ročně, která produkují místní farmáři.“ Na druhou stranu si tím Vion upevnil svoji pozici v Bavorsku. Pro mnoho obchodních partnerů – odběratelů z oblasti gastronomie nebo obchodu je zachování porážky v regionu zásadní. Navíc Vion garantuje na porážce v Landshut nejvyšší standardy v oblasti ochrany zvířat, omračování a technologie jatečného zpracování. Vion Food Group provozuje závody v Nizozemsku, Německu a Belgii. Obchodní zastoupení má v 16 zemích. Vloni dosáhl koncern obratu 5,3 mld. euro. Vion zaměstnává více jak 11 tis. lidí, v Německu má k dispozici 16 poboček se 7 tis. zaměstnanci.The post Vepřové pro Mnichov zajistí Vion first appeared on Maso.cz.

projít na článek

Pečené vepřové koleno

Pečené vepřové koleno se v tradičních českých kuchařkách vydávaných v cizích jazycích uvádí jako jedno z našich národních jídel. Na pečené vepřové koleno jezdí do Čech turisté z celého světa a v celých smečkách si ho dávají v restauracích a pivnicích. Tak

projít na článek

Vepřové na zázvoru

Některé části vepřového masa bývají hůře stravitelné a mají například proti hovězímu masu vyšší obsah tuku a vyšší energetickou hodnotu. Vepřové maso je však křehčí než maso hovězí, méně tučné a libové vepřové je pak i lépe stravitelné. Chuť masa je závis

projít na článek

NASKLADNĚNÍ: Marinované vepřové koleno - 500g

Marinované vepřové koleno bez kosti - 500g popis: Vepřové koleno bez kosti naložené do soli, potřené česnekem a okořeněné drceným kmínem a chilli. NÁŠ TIP! Skvěle chutná studené s čerstvým chlebem nebo teplé s naší Čočkou po orientálsku. Složen

projít na článek

Vepřové karé

Vepřové karé neboli vepřová pečeně, někdy také lidově nazývána jako kotleta, patří mezi nejkvalitnější části masa z vepře.

projít na článek

Vepřové koleno

Vepřové koleno se připravuje jako samostatný pokrm nebo jako jedna ze surovin pro další zpracování (do klobás, jako ovar a podobně).

projít na článek