Maso.cz – odborný časopis pro obor zpracování masa

Odborný časopis oboru zpracování masa. Informace o technologiích, zásadách bezpečnosti potravin, výrobní praxi, obchodu, logistice v potravinářství, legislativě

projít na web

Aktuální trh svepřovým podle Genesus Inc.

Server genesus.com přinesl 27. července aktuální informace z trhu s vepřovým masem. A protože je psal ředitel společnosti pro Francii Philippe Mallétroit, v centru pozornosti byla zejména situace na francouzském trhu. Nicméně v celé Evropě je situace doce

projít na článek

Maspoma hledá obchodního reprezentanta – technologa

Název pozice: Obchodní reprezentant – technolog Náplň práce: Cíl pozice: Samostatná obchodní činnost zaměřená na udržení a získávání nových zákazníků prostřednictvím budování dlouhodobých obchodních vztahů Hlavní činnosti: Pravidelné sledování výrobních

projít na článek

Typy svalových vláken ovlivňují aroma přitepelné úpravě hovězího masa

Hovězí maso můžeme kulinárně připravit různými způsoby. Plátky masa (steaky) grilujeme či opékáme, kostky masa, nebo plátky dusíme.  Tyto úpravy probíhají při teplotách nad 100 °C (příp. při dušení okolo 100 °C) a ovlivňují chemické složení řadou reakcí.

projít na článek

Vepřové pro Mnichov zajistí Vion

Včera přinesl server fleischwirtschaft.de zprávu, že na konci června se zavřela vepřová porážka v bavorském Mnichově. Do hry vstoupil jeden z největších zpracovatelů masa v Evropě, nizozemsko-německý koncern Vion Food Group. Většina z přibližně 3 000 pras

projít na článek

1,4 milionů tun mělněných masných výrobků za 8,499 miliard euro

V červnovém čísle časopisu Fleischwirtschaft vyšla statistika loňské výroby mělněných masných výrobků (tzv. Wurstwaren) v Německu. Celková produkce dosáhla 1,40 mil. t a meziročně se zvýšila o 1,9 %. Přesto se nepodařilo vyrobit tolik, jak tomu bylo před

projít na článek

Vliv výkrmu prasat nakvalitu italských sušených šunek

Sušené šunky patří neodmyslitelně k středomořským zemím (Španělsko, Itálie, Francie), i když se vyrábí také v dalších státech včetně Česka. V Itálii jsou výrobci sušených šunek za účelem ochrany sdružení ve spolcích – konsorciích. Ty určují pravidla produ

projít na článek

Nový Zéland akonzumace masa

Česká republika není v produkci masa soběstačná a velká část konzumovaného masa se musí proto dovézt ze zahraničí. Zcela jiná situace je na Novém Zélandu (NZ). Ročně tato země vyveze 88 % hovězího a až 95 % skopového masa z domácí produkce. Export červené

projít na článek

Méně prasat vEvropě vletošním prvním čtvrtletí

V prvním čtvrtletí 2023 v Evropě výrazně klesla produkce prasat. V období 2021-22 se v Evropě snížil počet prasnic o 1 mil. kusů. A právě to ovlivnilo současnou situaci v prvním čtvrtletí. Evropa vykrmila v období leden-březen 2023 okolo 57,1 mil. jatečný

projít na článek

Jatečná prasat jsou nedostatkové zboží. Nejenom veSpojeném království

Podle údajů britské organizace AHDB (Agriculture and Horticulture Development Board) bylo v únoru letošního roku ve Spojeném Království rozbouráno 762 tis. jatečných prasat, což v meziročním srovnání znamenalo propad výrazných 17 %. A současně nejnižší mě

projít na článek

Levnější vepřové vUSA

Jatečná prasata, resp. vepřové maso není aktuálně všude ve světě tak drahé, jak je tomu v EU. V USA jsou současné ceny v meziročním srovnání přibližně o čtvrtinu nižší. A nestačí chovatelům prasat k pokrytí nákladů spojených s produkcí. V důsledku napjaté

projít na článek