Odborný časopis oboru zpracování masa. Informace o technologiích, zásadách bezpečnosti potravin, výrobní praxi, obchodu, logistice v potravinářství, legislativě
Název pozice: Obchodní reprezentant – technolog Náplň práce: Cíl pozice: Samostatná obchodní činnost zaměřená na udržení a získávání nových zákazníků prostřednictvím budování dlouhodobých obchodních vztahů Hlavní činnosti: Pravidelné sledování výrobních
Hovězí maso můžeme kulinárně připravit různými způsoby. Plátky masa (steaky) grilujeme či opékáme, kostky masa, nebo plátky dusíme. Tyto úpravy probíhají při teplotách nad 100 °C (příp. při dušení okolo 100 °C) a ovlivňují chemické složení řadou reakcí.
Server genesus.com přinesl 27. července aktuální informace z trhu s vepřovým masem. A protože je psal ředitel společnosti pro Francii Philippe Mallétroit, v centru pozornosti byla zejména situace na francouzském trhu. Nicméně v celé Evropě je situace doce
Včera přinesl server fleischwirtschaft.de zprávu, že na konci června se zavřela vepřová porážka v bavorském Mnichově. Do hry vstoupil jeden z největších zpracovatelů masa v Evropě, nizozemsko-německý koncern Vion Food Group. Většina z přibližně 3 000 pras
V červnovém čísle časopisu Fleischwirtschaft vyšla statistika loňské výroby mělněných masných výrobků (tzv. Wurstwaren) v Německu. Celková produkce dosáhla 1,40 mil. t a meziročně se zvýšila o 1,9 %. Přesto se nepodařilo vyrobit tolik, jak tomu bylo před
Sušené šunky patří neodmyslitelně k středomořským zemím (Španělsko, Itálie, Francie), i když se vyrábí také v dalších státech včetně Česka. V Itálii jsou výrobci sušených šunek za účelem ochrany sdružení ve spolcích – konsorciích. Ty určují pravidla produ
Česká republika není v produkci masa soběstačná a velká část konzumovaného masa se musí proto dovézt ze zahraničí. Zcela jiná situace je na Novém Zélandu (NZ). Ročně tato země vyveze 88 % hovězího a až 95 % skopového masa z domácí produkce. Export červené
V prvním čtvrtletí 2023 v Evropě výrazně klesla produkce prasat. V období 2021-22 se v Evropě snížil počet prasnic o 1 mil. kusů. A právě to ovlivnilo současnou situaci v prvním čtvrtletí. Evropa vykrmila v období leden-březen 2023 okolo 57,1 mil. jatečný
Podle údajů britské organizace AHDB (Agriculture and Horticulture Development Board) bylo v únoru letošního roku ve Spojeném Království rozbouráno 762 tis. jatečných prasat, což v meziročním srovnání znamenalo propad výrazných 17 %. A současně nejnižší mě
Jatečná prasata, resp. vepřové maso není aktuálně všude ve světě tak drahé, jak je tomu v EU. V USA jsou současné ceny v meziročním srovnání přibližně o čtvrtinu nižší. A nestačí chovatelům prasat k pokrytí nákladů spojených s produkcí. V důsledku napjaté