Vitamíny na posílení imunity

Každý den je lidské tělo vystaveno útokům. Nepřátelé jsou sice neviditelní, ale o to nebezpečnější. Znečišťující látky, plísně, bakterie a viry pronikají do těla, kde mohou způsobit vážná onemocnění. Bez ochrany a obrany jsme bezmocně zranitelní vůči takovýmto rizikům. Lidský imunitní systém musí být neustále ve službě, aby včas detekoval jedy a choroboplodné zárodky. Biologické procesy, které nás chrání před škodlivými útoky, jsou velmi složité, do obranného systému je zapojena kostní dřeň, játra, slezina, mandle. V krvi cirkuluje armáda buněk, která odhalí škodlivé vetřelce, identifikuje je a zničí je. Imunitní systém se neustále přizpůsobuje nepřátelskému prostředí a neustále se učí. Proti některým chorobám jsme očkováni. Očkování se využívá k tomu, aby byl imunitní systém připraven na určité patogeny, zvláště jeho obranné buňky. Některé patogeny mohou jednoduše a bezproblémově proniknout do citlivých oblastí těla a než se nadějete, projeví se nezvaní hosté například bolestí v krku, rýmou, bolestmi hlavy nebo horečkou. Na obranu těla není nutné užívat léky, lepší je posílit svůj imunitní systém.

projít na článek

Koenzym Q10 v průběhu nemoci

Dotaz:Dobrý den, mám na Vás dotaz. Jsem poměrně často nemocná, v zimě pravidelně i několikrát a nepomáhá mi ani očkování. V lékárně mi poradili koupit si koenzym na posílení imunity. Nechápu proč zrovna koenzym a ne třeba vitaminy. Děkuji. Čtenářka Lenka.

projít na článek

Názor lékaře na posílení imunity

Přinášíme vám nezaujatý odborný názor lékaře na to, jak posílit imunitu nejen u dospělých, ale i u dětí. Tématem se zabýval MUDr. Martin Beránek - internista Karlovarské krajské nemocnice a.s.

projít na článek

Vitaminy B-komplex

Vitamin je látka, která spolu s bílkovinami, tuky a sacharidy patří k základním složkám lidské potravy. Vitaminy získáváme především potravou, protože většinu z nich si naše tělo samo nedokáže vyrobit. Vitaminy se podílejí se na metabolismu bílkovin, tuků

projít na článek

Glukopur je přírodní hroznový cukr

V České republice je k dostání glukopur, který vyrábí firma NATURAMYL A.S. Glukopur je sladidlo - hroznový cukr a je nejrozšířenější monosacharid, který se volně vyskytuje v mnoha ovocných plodech, zejména v hroznovém víně. Glukopur je užívá na celkové po

projít na článek

Vitamín A

Každý ze 13 známých a nezbytných vitamínů, které organismus pro svůj správný chod potřebuje, má svou jedinečnou sadu úkolů. Společné je jejich rozdělení na vitamíny rozpustné v tucích a vitamíny rozpustné ve vodě.

projít na článek