Původní obyvatelé Ameriky ze Spojených Států a Kanady vařili a zpracovávali šťávu z javorových stromů už dávno předtím, než Evropané přišli do jejich země, a z ústního podání a archeologických důkazů víme, že v javorovém sirupu měli zdroj energie a výživy jako v jeho tekuté, tak i tuhé podobě. Většinou cukrovou šťávu zpracovávali do granulovaného [] Zdroj
1) Pro výrobu 1 litru javorového sirupu je potřebných 40 litrů javorové mízy. 2) Javorový sirup a všechny produkty vyrobené ze 100% sirupu, jsou taky košer a veganské potraviny. 3) Největším odběratelem Kanadského javorového sirupu je po USA daleké Japons
projít na článekJaký je rozdíl mezi organickým (bio) a anorganickým javorovým sirupem? Rozdíl je v tom, že při výrobě Bio sirupu celý proces musí splňovat přísné podmínky, které kontroluje certifikační organizace. Organický sirup je certifikován společností EcoCert mezi
projít na článekHistorie javorového sirupu je velmi zajímavá, a nabízí nám mnoho faktů týkajících se sociologie dávných časů Severní Ameriky. První lidé, o kterých je známo, že vyráběli javorový sirup, jsou původní obyvatelé tohoto kontinentu žijící v severo-východní čás
projít na článekPro javorový sirup jsou dvě rozličné klasifikace: Americká a Kanadská klasifikace. Toto někdy může způsobit nejasnosti a mírný zmatek, pokud jsou spotřebitelé sirupu z různých zemí světa. Javorový sirup používá k označení tři stupně obsahující také barevn
projít na článekVědecká studie zjišťuje v javorovém sirupu přítomnost 20ti antioxidantů bojujících proti chorobám. Podle nové studie vedené Univerzitou Rhode of Island, Dr. Navindra SEER objevil v javorovém sirupu více než 20 složek, které úzce souvisí s lidským zdravím,
projít na článek