Výrobci přechází na hrách, aby uspokojil rostoucí poptávku po bílkovinách

Prášek vzniklý po předchozí proceduře je následně přidáván do vaflí, sportovních nápojů, výživových tyčinek a proteinových koktejlů. Toto je jen několik málo výsledků tlaku ze strany největších světových zemědělských firem k nalezení alternativních rostlinných bílkovin, které by byly potravou pro lidi a hospodářská zvířata po celém světě. Když se zamyslíme nad tím, kam se bude ubírat budoucnost, je hrášek perspektivní surovinou, řekl David Henstrom, viceprezident společnosti Cargill Inc. Hrách je v mnoha ohledech ideálním a moderním americkým jídlem, neboť je bohatý na bílkoviny, má rostlinný původ a je bezlepkový. Zatímco trh zůstává poměrně malý, poptávka po hrachovém prášku a dalších rodících se zdrojích bílkovin vzrůstá, od střední třídy v Číně a uvědomělých občanů Kalifornie až po majitele hospodářských zvířat a chovatele ryb, kteří potřebují krmit svá zvířata při stále omezenějším rozpočtu. Cargill a jeho konkurenti, jako jsou Archer Daniels Midland nebo Richardson International, největší kanadský zpracovatel obilí, investují do speciálních ingrediencí ve snaze o vyšší ziskové marže, než jaké mohou vytěžit z rozšířenějších komoditních plodin, jako sójové boby, kukuřice a pšenice. Společnost Cargill investovala v lednu neupřesněnou částku do společného obchodu s rodinnou firmou PURIS, která začínala v Iowě jako malá společnost a nyní je vlastníkem továrny na výrobu hrachového prášku ve Wisconsinu. Oba podniky také pracují na navýšení obsahu bílkovin v hrášku prostřednictvím křížení, což nebylo dosud známo. Konkurent Cargillu, společnost ADM, nyní v Severní Dakotě staví vlastní závod na zpracování hrachu a uzavírá se zemědělci smlouvy o nákupu a pěstování žlutého hrachu. Výzkumníci společnosti také studují dalších 30 druhů potenciálních zdrojů bílkovin, včetně ořechů a semínek. Článek Výrobci přechází na hrách, aby uspokojil rostoucí poptávku po bílkovinách se nejdříve objevil na Ivatom.

  • Web: Ivatom
  • Aktualizace: 12.7.2023
projít na článek

Automatické ustavování obrobku zrychluje výrobu strojů Tigercat

Aby společnost Tigercat Industries Inc. uspokojila rostoucí poptávku po svém sortimentu špičkových lesnických strojů, zaměřila se na zvýšení efektivity výroby a produkce ve výrobním závodě v Cambridge v kanadském Ontariu.

projít na článek

Lipky OPEN! Dačice

24. 6. 2023 (sobota) od 11:00,  Dačice Kacnýřův sad, Pojďme zahájit letní sezónu v Dačicích ve velkém stylu! Již druhý ročník festivalu Lipky OPEN! je připraven a rozplánován po minutách tak, aby uspokojil všechny smysly Nejen vystoupení artistů a kejklí

projít na článek

Marketing

Je to způsob řízení hospodářské činnosti pomocí trhu s cílem dosažení dlouhodobé ziskovosti, základem je průzkum trhu (nabídka/poptávka).   Průzkum trhu: a.       od stolu podnik vychází z interních údajů (reklamace, minimální prodej) b.       v teré

projít na článek

Česko na letních olympijských hrách

Letní olympijské hry v Paříži jsou v plném proudu a Český statistický úřad připravil zajímavou infografiku s daty z letošního ročníku i z těch předchozích. Tak si pojďme stručně shrnout současný stav: Český olympijský tým letos čítá 112 sportovců.

projít na článek