VYŠKAVŘTE SI VLASTNÍ SÁDLO I DOMÁCÍ ŠKVARKY

Chválené i zatracované – to se dá říct o vepřovém sádle, na které někteří nedají dopustit, jiní jho odmítají jako nezdravý živočišný tuk.     V každém případě jsou tuky nezbytné pro správné fungování našeho organismu.  Nemusíme se jich bát, ačkoli obsahují dvakrát více kalorií než sacharidy. Tuky jsou totiž zdrojem energie pro svaly, srdce a jsou součástí buněčných membrán. Rovněž nám umožňují vstřebávat vitaminy, které jsou rozpustné v tucích jako A, D, E a K. T uky by měly tvořit zhruba třetinu našeho denního příjmu energie z potravy.

projít na článek

I SÁDLO MŮŽE BÝT ZDRAVÉ

Není to poprvé, kdy vědci přehodnotili svá někdejší stanoviska k různým potravinám a jejich vlivu na naše zdraví. Například tolik proklínané sádlo zažívá renesanci. Jak je to s ním tedy doopravdy? Celá desetiletí nám vědci a výživoví poradci tloukli do hl

projít na článek

Zabijačkové hody 24.-25. 10. 2020

Restaurace Litovel Bučovice Vás o víkendu 24 – 25. 10. 2020 zve na Zabijačkové hody. V nabídce bude: Zabijačková  polévka 45,- 100g Zabijačková paštika ve slanině s karamelizovanou cibulkou a domácím chlebem 69,- 100g Vařený vepřový jazyk s kře

projít na článek

13. 15. listopad HUSÍ SPECIALITY

Husí paštika s cibulovou marmeládou, domácí chléb 89,- Husí jatýrka se škvarky v sádle, domácí chléb 89,- Husí polévka Kaldoun 49,- Pečené husí stehno s červeným a bílým zelím, vídeňský a houskový knedlík 289,- Pečené husí

projít na článek

ZABIJAČKOVÉ HODY 17. - 18. října 2015

ZABIJAČKOVÉ HODY 17. - 18. října 2015 Horké škvarky * Zabijačkový guláš * Pečené jelítko nebo jitrnička * Prdelanka * a jiné zabijačkové speciality domácí výroby, připravené našimi kuchaři si můžete vychutnat u nás v hostinci a zapít řízným ŠTAJGREM či B

projít na článek

Domácí studovna

Domácí studovna je součástí velkého domu, kde v jednotlivých dětských pokojích není dostatek místa na ten správný psací stůl a na uložení veškerých dokumentů a knih spojených se studiem. Soukromá domácí studovna je tím pravým místem, kde studenti nej...

projít na článek