Za třicet tun vážícím viklanem

Pokud máte rádi přírodní zajímavosti, podívejte se do Kadova. Na kole je to přes Chanovice jen 11 km, autem je to o 6 km více. V Kadově se nachází třicet tun těžký oblý kámen ve tvaru čočky spočívající jen nepatrnou plochou na jiném velkém kameni. Kadovský viklan patří k největším a nejzachovalejším v Čechách. Místo bylo odnepaměti považováno za pravěké obětiště. Nejstarší záznamy o kadovském viklanu pochází ale až z roku 1856. Pokud vás tento kolos, který po obvodu měří více než 11 m zaujal, můžete projít celou Naučnou stezku okolím viklanu. Tato stezka má celkem 13 zastavení. Trasa začíná u Hydrobiologické stanice Velký Pálenec. Poté vede po hrázi rybníka Velký Pálenec a pokračuje dále zhruba jihozápadním směrem osadou Vrbno, odtud na obec Kadov a končí u skupiny balvanů, zvaných Velký čertův náramek. Cestou z Kadovského viklanu se nezapomeňte zastavit v Bezděkově u menhiru Báby. Kadov je poblíž Blatné a právě Blatensko je známé svojí rybniční soustavou, kterou budoval i Jakub Krčín z Jelčan. Pokud se vydáte na Blatensko na kole, pojedete pohodlně po rovince s výhledem na spoustu rybníků. Vyzkoušejte třeba naši 26 km trasu, která vede přes Chanovice, Kadovský viklan, menhir Báby v Bezděkově a zpátky po lesních cestičkách až na Kozí zámek. The post Za třicet tun vážícím viklanem appeared first on Penzion Kozí zámek.

projít na článek

Třicet let svobody!

Blíží se 17/11/2019, kdy budeme společně slavit 30 let svobody

projít na článek

Oldtimer Express je v cíli

Velká cesta více než dvacítky veteránů, která odstartovala ve středu 17. května od Národního technického muzea v Praze, dorazila do cíle v Istanbulu v sobotu odpoledne. Auta se stářím nad třicet let mají za sebou trasu delší více než 2 200 km.

projít na článek

Tým TRUE RACING po technických problémech třetí ve třídě SP2

V sobotu v poledne stálo na startovním roštu téměř třicet posádek, mezi nimiž bylo i KTM X-Bow GT4 rakouského týmu True Racing, s jezdci Reinhardem Koflerem, Klausem Angerhoferem, Hubertem Trunkenpolzem a Tomášem Enge.

projít na článek

Závodníci Bike Čeladná pojedou kolem zrekonstruovaných Pusteven

Padesátikilometrová trasa vedoucí středem chráněné krajinné oblasti Beskydy je určená především pro závodníky. Rekreační cyklisté se mohou vydat na trať dlouhou třicet kilometrů. Novinkou letošního ročníku je pak family jízda pro rodiny s dětmi, na kterou

projít na článek

Žatec: město chmele, piva a komínů

Město Žatec bylo naším výletním cílem delší dobu, a to primárně z toho důvodu, že je se svou zónou technických památek chmelařství hrdým kandidátem pro zařazení na seznam UNESCO. Co uvidíte už z dálky, to jsou všudypřítomné žatecké komíny, které jsou symb

projít na článek