ZAPEČENÝ LILEK

Lilek  čili baklažán je zelenina, z níž lze v kuchyni vykouzlit opravdu lahodné pokrmy. A zároveň i  zdravé  – je totiž cenným zdrojem vitamínů i minerálů, obsahuje málo kalorií, pomáhá snižovat cholesterol a je považován i za afrodisiakum.

projít na článek

Lilek v kuchyni – Oblíbené zdravé recepty

Lilek (baklažán) je výbornou zeleninou do kuchyně, která oživí jídlo fialovou barvou a obsahuje mnoho minerálů. Jak si připravit zapečený lilek a jaké další recepty z lilku známe? Baklažán (lilek vejcoplodý) je už i u nás velmi rozšířenou zeleninou. Jeho

projít na článek

BRAMBORÁKOVÉ DNY!

Srdečně Vás zveme na BRAMBORÁKOVÉ DNY 30. 10. - 1. 11. 2015 Bramboráčky k pivu * zapečený bramborák na plechu * rarášci z vepřové panenky v bramborovém těstíčku * a jiné dobroty z bramborového těsta si můžete vychutnat v našem hostinci už od pátku!

projít na článek

BRAMBORÁKOVÝ VÍKEND

BRAMBORÁKOVÝVÍKEND 23. - 24. ledna 2016! Bramboráčky k pivu * zapečený bramborák na plechu * rarášci z vepřové panenky v bramborovém těstíčku * a jiné dobroty z bramborového těsta si můžete vychutnat v hostinci UBalona a zapít kvalitním pivem z našeho

projít na článek

MASOVÁ SMĚS V LILKU

Lilek  neboli baklažán si fantasticky rozumí s česnekem a bylinkami, jako je oregano, petržel a koriandr. Podlouhlé plody v barvě černofialové, bílé nebo sytě fialové mají neutrální chuť a konzistenci jako houba. A stejně dobře do sebe nasávají jiné chutě

projít na článek

OČISTNÁ KŮRA Z BAKLAŽÁNU

Staří Řekové věřili, že nadměrná konzumace baklažánu (lilku) připraví člověka o rozum. Proto jej zvali jablkem bláznů. Pak se ale přišlo na to, že když se nejí syrový, ale tepelně upravený, je vše v pořádku. Teplem se totiž zbaví nejen hořkosti dužniny, a

projít na článek