Lilek čili baklažán je zelenina, z níž lze v kuchyni vykouzlit opravdu lahodné pokrmy. A zároveň i zdravé – je totiž cenným zdrojem vitamínů i minerálů, obsahuje málo kalorií, pomáhá snižovat cholesterol a je považován i za afrodisiakum.
Lilek (baklažán) je výbornou zeleninou do kuchyně, která oživí jídlo fialovou barvou a obsahuje mnoho minerálů. Jak si připravit zapečený lilek a jaké další recepty z lilku známe? Baklažán (lilek vejcoplodý) je už i u nás velmi rozšířenou zeleninou. Jeho
projít na článekSrdečně Vás zveme na BRAMBORÁKOVÉ DNY 30. 10. - 1. 11. 2015 Bramboráčky k pivu * zapečený bramborák na plechu * rarášci z vepřové panenky v bramborovém těstíčku * a jiné dobroty z bramborového těsta si můžete vychutnat v našem hostinci už od pátku!
projít na článekBRAMBORÁKOVÝVÍKEND 23. - 24. ledna 2016! Bramboráčky k pivu * zapečený bramborák na plechu * rarášci z vepřové panenky v bramborovém těstíčku * a jiné dobroty z bramborového těsta si můžete vychutnat v hostinci UBalona a zapít kvalitním pivem z našeho
projít na článekLilek neboli baklažán si fantasticky rozumí s česnekem a bylinkami, jako je oregano, petržel a koriandr. Podlouhlé plody v barvě černofialové, bílé nebo sytě fialové mají neutrální chuť a konzistenci jako houba. A stejně dobře do sebe nasávají jiné chutě
projít na článekStaří Řekové věřili, že nadměrná konzumace baklažánu (lilku) připraví člověka o rozum. Proto jej zvali jablkem bláznů. Pak se ale přišlo na to, že když se nejí syrový, ale tepelně upravený, je vše v pořádku. Teplem se totiž zbaví nejen hořkosti dužniny, a
projít na článek