Nasbírali jste si velké množství hub a chcete si je zavařit na sucho a uchovat tak na později? Prozradíme, jak konzervovat, nakládat a sušit lišky, hříbky i ostatní houby – je to opravdu snadné!Není nic tak dobrého, jako čerstvě nasbírané houby z lesa. Jen je škoda, že oblíbené lišky nebo hříbky většinou tak dlouho nevydrží. Obvykle se proto zamrazují nebo suší. Chcete mít více ze svých hub? Pak je nejlepší zavařit je do sklenic na sucho. Zde vám přesně řekneme, jak to funguje a co je třeba vzít v úvahu.
Zavařování okurek má v našich zeměpisných šířkách dlouholetou a bezkonkurenční tradici. Vždyť vyhlášené Znojemské okurky jsou ceněny jako delikatesa. Okurky ze Znojma mají podobou reputaci třeba jako pivo z Plzně nebo syrečky z Olomouce. Zavařování okurek
projít na článekČervená řepa patří mezi všestrannou podzimní zeleninu s výrazně pozitivními účinky na lidské zdraví. Zavařování červené řepy je skvělý způsob, jak ji zakonzervovat, aby dlouho vydržela na policích vašich trvanlivých potravin. Můžete ji zavařit buď celou,
projít na článekSušení, uzení a nakládání do soli nebo medu jsou ty nejstarší způsoby uchovávání potravin. Na postup sterilace přišel na konci 18. století francouzský kuchař a cukrář Nicollas Apert. Původním obalem, který měl zabránit pronikání mikroorganismů, byla klasi
projít na článekJak zavařit strouhaná jablka v troubě? Zavařování každý známe. Velký hrnec plný vody a v něm naskládané zavařovací sklenice. Ale co když tak velký hrnec nemáte. Pak je na řadě zavařování v troubě. Nejlepší jablka na zavaření v troubě jsou ta křupavá, ne m
projít na článekMáte na zahradě ovocné stromy a nechybí mezi nimi hrušeň? Nebo máte hodné sousedy, kteří se o úrodu rádi podělí? Pak určitě každý podzim přemýšlíte, co s hruškami udělat. Určitě jste již slyšeli o zavařování hrušek či hruškových povidel, ale jak na to? Zk
projít na článek