Zavařování okurek v troubě

Zavařování okurek má v našich zeměpisných šířkách dlouholetou a bezkonkurenční tradici. Vždyť vyhlášené Znojemské okurky jsou ceněny jako delikatesa. Okurky ze Znojma mají podobou reputaci třeba jako pivo z Plzně nebo syrečky z Olomouce. Zavařování okurek ve Znojmě má jistě své know-how, ale doma zavařené okurky budou také vynikající pochoutkou.

projít na článek

Zavařování strouhaných jablek v troubě

Jak zavařit strouhaná jablka v troubě? Zavařování každý známe. Velký hrnec plný vody a v něm naskládané zavařovací sklenice. Ale co když tak velký hrnec nemáte. Pak je na řadě zavařování v troubě. Nejlepší jablka na zavaření v troubě jsou ta křupavá, ne m

projít na článek

Zavařování v troubě

Sušení, uzení a nakládání do soli nebo medu jsou ty nejstarší způsoby uchovávání potravin. Na postup sterilace přišel na konci 18. století francouzský kuchař a cukrář Nicollas Apert. Původním obalem, který měl zabránit pronikání mikroorganismů, byla klasi

projít na článek

Pěstování okurek

Žádná letní zahrada se neobejde bez okurek. Velmi snadno se pěstují a jsou velmi plodné. Pokud se vysazují v části zahrady, která je plná slunce a má rovnoměrně vlhkou, úrodnou půdu, úspěch při pěstování okurek ze semínek je téměř zaručen.

projít na článek

Červená řepa - zavařování

Červená řepa patří mezi všestrannou podzimní zeleninu s výrazně pozitivními účinky na lidské zdraví. Zavařování červené řepy je skvělý způsob, jak ji zakonzervovat, aby dlouho vydržela na policích vašich trvanlivých potravin. Můžete ji zavařit buď celou,

projít na článek

NÁLEV NA OKURKY

Nálev na 10 Kg okurek:4,5 l voda1,5 l ocet192 g sůl360 g cukr60 tablet sacharin12 Ks nové koření18 Ks pepř celý12 Ks hřebíček celý Ingredience dáme do hrnce, a jak začne vařit voda, tak přilijeme ocet, povaříme 5 minut a dáme vychladit. Do sklenice

projít na článek