Nálev na 10 Kg okurek:4,5 l voda1,5 l ocet192 g sůl360 g cukr60 tablet sacharin12 Ks nové koření18 Ks pepř celý12 Ks hřebíček celý Ingredience dáme do hrnce, a jak začne vařit voda, tak přilijeme ocet, povaříme 5 minut a dáme vychladit. Do sklenice k okurkám přidáme cibuli, mrkev nakrájenou na kolečka a kopr. Zavařování: 20 minut 82 – 86 0 C střední okurky, 30 minut velké okurky. The post NÁLEV NA OKURKY appeared first on Exactrecept.cz.
Zavařování okurek má v našich zeměpisných šířkách dlouholetou a bezkonkurenční tradici. Vždyť vyhlášené Znojemské okurky jsou ceněny jako delikatesa. Okurky ze Znojma mají podobou reputaci třeba jako pivo z Plzně nebo syrečky z Olomouce. Zavařování okurek
projít na článekProč se mi moje okurky kroutí? Kadeřavost plodů okurky je běžným stavem okurek. Existuje mnoho příčin a jejich objevení vyžaduje, abyste provedli trochu detektivní práce, abyste mohli situaci napravit.Jak se vyhnout deformovaným, krátkým a tlustým nebo oh
projít na článekNa 1 litr: 700 ml vody300 ml octa25 g lžičky soli30 g lžičky cukru8 kuliček černého pepře4 kuličky nového koření2 hřebíčky2 bobkového listy Vše přivedeme k varu a necháme povařit 8-10 minut. Po vychladnutí lák scedíme a zalijeme připravené ryby, pro
projít na článekVepřové žebírko s bramborem Jednoduchý recept založený na prvotřídních ingrediencích si rychle oblíbíte. Pěkný kus na pánvi opečené libové vepřové kotlety s přírodní šťávou s domácí paprikovou klobásou a znojemskou okurkou. Vařené bramborové čtvrtky d
projít na článekVepřové žebírko s bramborem Jednoduchý recept založený na prvotřídních ingrediencích si rychle oblíbíte. Pěkný kus na pánvi opečené libové vepřové kotlety s přírodní šťávou s domácí paprikovou klobásou a znojemskou okurkou. Vařené bramborové čtvrtky d
projít na článek