NÁLEV NA PEČENÁČE

Na 1 litr: 700 ml vody300 ml octa25 g lžičky soli30 g lžičky cukru8 kuliček černého pepře4 kuličky nového koření2 hřebíčky2 bobkového listy Vše přivedeme k varu a necháme povařit 8-10 minut. Po vychladnutí lák scedíme a zalijeme připravené ryby, proložené na jemno nakrájenou cibulí. Ryby i cibule, musí být pod hladinou, nesmí nic vyčnívat. Necháme odležet v lednici 7 dní.The post NÁLEV NA PEČENÁČE appeared first on Exactrecept.cz.

projít na článek

Borotické kroupové jelito, zelí a brambory

Cibuli oloupeme a necháme zesklovatět na sádle. Přidáme na drobné kostičky nakrájenou Borotickou uzenou slaninu. Restujeme cca 2 minuty. Zaprášíme moukou a lehce osmahneme. Přidáme překrájené vyceděné zelí. Přidáme podle chuti vodu/nálev ze zelí. Př

projít na článek

Avokádový dip s černými fazolemi

Přichystejte si lahodnou variantu s černými fazolemi. Doba přípravy 20 minut Porce Pro 3 až 4 osoby Ingredience 2 avokáda bez pecek a slupky 1 plechovka černých fazolí 1 menší najemno nakrájená cibule 1 utřený stroužek česneku 1 čajová lžička chilli 1/2

projít na článek

Kuře á la motýl

Suverénně, nejoblíbenějším masem na celém světě je kuře. I když já osobně mu zrovna neholduji, tu a tam si ho i s chutí dám. Samozřejmě je velký rozdíl mezi „supermarketovým“ kuřetem a volně pobíhavým kuřetem z vesnice. A to pochopitelně také v ceně. Nicm

projít na článek

Bylinky na bolavá záda

Babské rady na bolest zad spočívají zejména ve využití darů přírody. Nabízejí léty ověřené bylinky, ze kterých si můžete uvařit čaj, vyrobit odvar či olej, abyste si ulevili od bolesti zad a kloubů. Které bylinky na bolavá záda jsou osvědčené? Co pomáh

projít na článek