Borotické kroupové jelito, zelí a brambory

Cibuli oloupeme a necháme zesklovatět na sádle. Přidáme na drobné kostičky nakrájenou Borotickou uzenou slaninu. Restujeme cca 2 minuty. Zaprášíme moukou a lehce osmahneme. Přidáme překrájené vyceděné zelí. Přidáme podle chuti vodu/nálev ze zelí. Přiklopíme pokličkou a necháme cca. 30 minut dusit. Dáme do trouby péct Borotické kroupové jelito na dobu přibližně 10minut. Uvaříme brambory. Zelí dochutíme cukrem a solí dle chuti. Článek Borotické kroupové jelito, zelí a brambory se nejdříve objevil na Jatka Borotice.

projít na článek

Staročeská pochoutka v římském hrnci

Potřebujeme tyto suroviny: 1/2 kg mletého vepřového masa, 1/2 kg kysaného zelí, 6 brambor, 1 cibule, sádlo, sůl, pepř,drcený kmín Na sádle si zpěníme cibulku, přidáme mleté vepřové maso, sůl a koření a za stálého míchání maso lehce osmažíme. Snažíme se, a

projít na článek

Jak se dělají francouzské brambory

Většina z nás si pod názvem francouzské brambory představí zapečené brambory se salámem, vajíčkem, sýrem a případně i s cibulí. Proč tedy označení francouzské brambory? To asi nikdo neví... Receptů na francouzské brambory je mnoho, protože v každé domácno

projít na článek

Zelí z červené řepy a čočkové karbanátky

Nápad na kombinaci řepy a červené čočky vznikla na mé zahradě, když jsem nad řádkami řepy přemýšlela, co s takovou úrodou udělám Vyzkoušejte, je to velmi jedlé:-) Na celý oběd si připravte: brambory použila jsem vlastní, tak jsem se ani nenamáhala je lo

projít na článek

Kysané zelí

Léto skončilo, přichází období chřipek a nachlazení. Jak posílíte svou obranyschopnost? Zařaďte do svého jídelníčku kysané zelí. Už staří mořeplavci věděli, že se bez kysaného zelí nemohou vydat na mnohaměsíční plavbu. Nakrouhané naložené listy bílého zel

projít na článek

Zavařování kysaného zelí

Kysané zelí obsahuje řadu vitamínů a zdraví prospěšných látek. V minulosti bylo využíváno jako dostupný zdroj vitamínu C v období zimy, kdy byl nedostatek čerstvého ovoce a zeleniny. Domácí kysané zelí se s tím z obchodu nedá srovnat ani v chuti, ani v ob

projít na článek