Zavařování kukuřice

Kukuřice je svým složením přirozeně bezlepková a splňuje tak zásady dietních opatření takto nemocných. Díky množství sacharidů, vlákniny, bílkovin a nenasycených mastných kyselin je kukuřice vhodnou potravinou rovněž pro děti. Látky obsažené v kukuřici pomáhají zajišťovat správný mentální i fyzický vývoj. Kukuřici je možné připravovat na různé způsoby. Oblíbená je nakládaná.

projít na článek

Zavařování okurek v troubě

Zavařování okurek má v našich zeměpisných šířkách dlouholetou a bezkonkurenční tradici. Vždyť vyhlášené Znojemské okurky jsou ceněny jako delikatesa. Okurky ze Znojma mají podobou reputaci třeba jako pivo z Plzně nebo syrečky z Olomouce. Zavařování okurek

projít na článek

Červená řepa - zavařování

Červená řepa patří mezi všestrannou podzimní zeleninu s výrazně pozitivními účinky na lidské zdraví. Zavařování červené řepy je skvělý způsob, jak ji zakonzervovat, aby dlouho vydržela na policích vašich trvanlivých potravin. Můžete ji zavařit buď celou,

projít na článek

Zavařování v troubě

Sušení, uzení a nakládání do soli nebo medu jsou ty nejstarší způsoby uchovávání potravin. Na postup sterilace přišel na konci 18. století francouzský kuchař a cukrář Nicollas Apert. Původním obalem, který měl zabránit pronikání mikroorganismů, byla klasi

projít na článek

Vařená kukuřice

Uplatnění kukuřice je opravdu široké. Můžeme si ji dopřát syrovou, vařenou, ale také ve formě kukuřičné mouky či krupice v pečivu, moučnících či v kaších. Přínos má i pro rybáře.

projít na článek

Zavařování strouhaných jablek v troubě

Jak zavařit strouhaná jablka v troubě? Zavařování každý známe. Velký hrnec plný vody a v něm naskládané zavařovací sklenice. Ale co když tak velký hrnec nemáte. Pak je na řadě zavařování v troubě. Nejlepší jablka na zavaření v troubě jsou ta křupavá, ne m

projít na článek