Pěstujete zelí? Jestlipak víte, jaký poklad na zahrádce máte? V kysané podobě obsahuje řadu vitaminů (betakaroten, vitamin B, C, E, K), minerálních látek (draslík, vápník, fosfor, železo, zinek, hořčík), stopové prvky včetně síry, vlákninu i kyselinu mléčnou. Dochází vám nápady, jak s kysaným zelím naložit? Vyzkoušejte naše zdravé, lahodné a na přípravu jednoduché recepty. Žitný sendvič s kysaným zelím Ingredience: 2 krajíce 100% žitného kváskového chleba 100 g kysaného zelí bez přidaného cukru lžíce kvalitní hořčice ½ zralého avokáda 1 rajče špetka černého pepře Postup: Krajíce chleba potřete hořčicí a dále na ně vrstvěte zbylé suroviny v následujícím pořadí: plátky avokáda, kysané zelí, plátky rajčete, pepř. Jahelný nákyp s kysaným zelím Ingredience: 250 g kysaného zelí bez přidaného cukru 250 g jáhel 1 větší cibule lžíce řepkového oleje lžička hořčičných semínek lžička římského kmínu 250 g uzeného tempehu 200 ml rostlinné smetany na vaření špetka černého pepře špetka himalájské soli Postup: Jáhly spařte, vložte do vroucí osolené vody a vařte 10 minut pod pokličkou. Mezitím oloupejte a nadrobno nakrájejte cibuli. Na řepkovém oleji orestujte cibuli spolu s kmínem a hořčičnými semínky. K cibuli přidejte na kostičky nakrájený tempeh, po chvilce i zelí. Vše prohřejte, nakonec do směsi přimíchejte uvařené jáhly. Jáhlovou směs přendejte do zapékací misky, přelijte smetanou a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na cca 20 minut.
Chtěli byste vědět, co patří mezi regionální recepty Krkonoš a Podkrkonoší? Pro návštěvníky našich chalup máme všechny recepty připravené k zapůjčení přímo na chalupách. Ke stažení: Regionální kuchařka Tradiční recepty Krkonoše a Podkrkonoší (Královéhrad
projít na článekPřibrat na váze a pěkně si vytvarovat křivky může být někdy složitější než zhubnout. Jedinci, které trápí příliš štíhlá postava, by tento problém měli nejdříve probrat s lékařem, aby vyloučili případné zdravotní důvody hubenosti. Poté mohou zvážit spolupr
Zdravé klouby, síla a pružnost těla jsou klíčové faktory pro dosažení celkové fyzické pohody a kondice. Při správném přístupu k cvičení můžete nejen posílit svaly a zlepšit svou kondici, ale také zajistit ochranu a péči o své klouby. Cvičení, které je šet
projít na článekZelenina, dlouho považovaná za skromnou přísadu, se stává hlavním tahákem v kuchyni díky novým trendům v zdravé výživě a gastronomii...
projít na článekVeselé Vánoce a šťastný Nový rok! Článek Klidné, zdravé a ničím nerušené svátky se nejdříve objevil na Attavena.