Zdraví prospěšné avokádo – proč bychom ho měli jíst? 

Avokádo není jen pro mileniály. Podobně jako káva, je jedním z nejvíce dovážených produktů a má to svůj důvod. Tato plodina je zdravým zdrojem tuků a základních živin, které jsou dostatečné a nezbytné k dosažení co nejlepšího výkonu. V tomto článku najdete nepřeberné množství zdravotních benefitů, proč byste si měli přidat pár plátků avokáda ke snídani, nevyhýbat se guacamole (v rozumné míře) jako předkrmu, a dokonce ho zařadit jako součást proteinového koktejlu jako náhradu jídla nebo pro doplnění kalorií. Řekněte ne nízkotučné stravě Asi před 20 lety se na pultech objevila marketingová móda odtučněných výrobků, včetně bramborových lupínků. Avokádo se v této době netěšilo velké oblibě. Časy se však změnily a zdravá dávka tuků je nezbytná pro udržení nejen fyzické, ale i kognitivní výkonnosti. Z biochemického hlediska avokádo poskytuje významné množství zdravých tuků. Pod pojmem zdravé tuky máme na mysli tuky, které poskytují energetický substrát využitelný pro zvýšení výkonu. Avokádo je proto optimální noční svačinou pro ty, kteří se přerušovaně postí nebo sportují. Avokádo vám pomůže k udržení sportovního výkonu Jedním z důvodů je, že avokádo zabraňuje prudkému nárůstu hladiny glukózy v krvi, který může narušit a znemožnit regenerační noční spánek. Pokud se tedy zaměřujete na energii a udržení výkonnosti po celý pracovní den, je avokádo denně tou správnou volbou. Současně může avokádo zabránit nežádoucí fragmentaci spánku v důsledku nerovnováhy glykemických profilů. Avokádo je skutečně zdravé pro srdce. Antropologické studie kultur s největším počtem stoletých (osob, které se dožívají 100 let) na celém světě odhalily, že mnoho z těchto subkultur má stravu bohatou na avokádo. To neznamená, že avokádo pomůže každému dožít se devadesátky, ale avokádo je díky své zdravé dávce tuků skutečně součástí pilířů optimálního zdraví. The post Zdraví prospěšné avokádo – proč bychom ho měli jíst?  appeared first on Fitmagazin.cz.

projít na článek

Krásně hnědá kůže bez nezdravého opalování? Stačí jíst levnou a chutnou zeleninu

Už jste někdy slyšeli o mrkvovém opalování? Konzumace levné křupavé zeleniny údajně dokáže zajistit hezké zbarvení pokožky. Navíc ji má chránit před UV zářením. Zajímalo nás, co je na tom pravdy. Zjišťovali jsme také, jestli je mrkev skutečně zdravá na oč

projít na článek

Raw food - proč ano podle Radmily Zrůstkové

Položíme-li si otázku, proč by člověk měl jíst živou stravu, najdeme odpověď již v otázce samotné. Vzhledem k tomu, že my sami jsme živí, je velmi logické jíst i stravu, která je pro nás životodárná. Tedy raw food. Mnoho důvodů již bylo mnohokrát opakován

projít na článek

Jak holisticky optimalizovat své zdraví při pandemii virem COVID-19?

Rádi bychom konstruktivně přispěli současné situaci při pandemii virem COVID-19 a dali vám nějaké návody, jak optimalizovat své zdraví a co konkrétně dělat.  Proto vám dáme bezplatně k dispozici příručku “Optimalizace zdraví, Holistická příručka pro rychl

projít na článek

Úžasný elixír zázraků: Proč byste měli začít svůj den s citronovou vodou

Představte si, že se každé ráno probudíte s pocitem svěžesti, energie a zdraví. Máme pro vás úžasný nápad, jak dosáhnout tohoto pocitu: začněte svůj den s citronovou vodou! Tento zázračný nápoj vám nabídne celou řadu zdravotních výhod, které vám pomohou z

projít na článek

Brokolicová pomazánka podle Anny (raw food)

Recept na tuto brokolicovou raw pomazánku nám poskytla Anna Hýžová. INGREDIENCE: Brokolice - malá hlávka čerstvé brokolice Avokádo - 1 zralé avokádo Estragon - 3 snítky čerstvého estragonu Bazalka - 1 menší snítka čerstvé bazalky Petržel - 3 snítky zelen

projít na článek