Zeleninové placičky

Vařím na páře nebo v papinově hrnci. Jídlo si ponechá tak více výživných látek. Vaření nad párou má také výhodu, že se odpařují toxiny, chemikálie a škodliviny, pokud nevaříte v Bio kvalitě. A na ohni. Jídlo, poteviny, zelenina vařená na ohni má energetiku ohně při trávení. Je mnohonásobně energeticky lépe ztravitelné, oheň je element trávení(agni). Kdo je citlivý pozná i chuťový rozdíl a rozhodně energetický rozdíl. Zeleninu napařenou, měkou rozmačkáte, nebo rozmixujete. Osolíte. V zimě přidáte mletý koriandr, kurkumi, špetku drceného kmínu nebo koření Mahá nebo Rása. Udělate takové těsto v míse. Přidáte žitné klíčky, nebo já mám raději žitné nebo ovesné vločky, necháme je rozmočit v rozmačkané hmotě, aby změkla a spojila se z hmotou. Vytvaruji karbanátky obalím v kukuřičné strouhance nebo je nechám jen tak pokapu olivovým olejem, vložím do předehřáté trouby na pečícím papíru a peču 5 min z každé strany nebo do té doby dokud nechytnou pěknou barvu. Podávám s bramborem, pokud chcete ve slupce tak v bio brambory, nebo vřele doporučuji při detoxikaci batáty nejlepší alternativa červené brambory. Můžete si k tomu dát salát ledový s olivovým olejem, nikdy ne bez oleje(špatně se syrové saláty i zelenina bez oleje tráví), nebo si podusíte na páře se zeleninou plátky červené řepy. Pokud potřebujete dip dejte si místo tučné majonézy trochu sojanézy nebo trochu zakysané smetany, pokud nejste vegani. Uvádím vždy  jídla, která mohou být pro všechny tipy, konstituce člověka. Dole na stránce je fotogalerie, klikněte na obrázek a zobrází se vám celá galerie  zvětšených fotografii s jídlem. Přeji vám dobrou chuť. The post Zeleninové placičky appeared first on Nicol Kozáková - Awakening.

projít na článek

Zeleninové saláty jak je znaly naše babičky

Je květen čas lásky a čas, kdy chcete své tělo i krásu vylepšit. Právě proto jsou vhodné tyto obyčejné zeleninové saláty. Mnohé najdete v přírodě a jsou pro vás prospěšné. Přírodní jarní luční Sesbírejte kvítí prvosenky, měsíčku lékařského, sedmikrásky

projít na článek

Zeleninové šťávy jako potravina

Když vymačkáte z některých druhů zeleniny, například z okurky, červené řepy, zelí nebo celeru šťávu, získáte nejen nápoj s vysokým obsahem vody, ale především cenný zdroj výživy. Zelenina je obecně považována za potravinu, a zeleninové šťávy nejsou výjimk

projít na článek

Dopřejte si častěji zeleninové šťávy

Zpracování zeleniny do tekuté podoby dnes probíhá sofistikovanou metodou, do níž můžeme zařadit i IBC kontejner od potravin. Zeleninové šťávy se v nich dopravují k dalšímu zpracování, kontejnery jsou velkoobjemové a každý z nich o objemu tisíc litrů unese

projít na článek

Uspořádejte zdravější svatbu bez alkoholu

Umíte si představit svatbu bez alkoholu? Někteří lidé ne, a také této příležitosti využívají k tomu, aby se opili. Že alkohol škodí zdraví, a že připíjení alkoholem na zdraví je nesmysl, už je všeobecně známo, tak proč si alkoholem kazit nejkrásnější den

projít na článek

Ředkvičková pomazánka sricottou apažitkou

Dostat do mého syna syrovou zeleninu není zrovna lehký úkol. Možná to řada z vás taky zná a jednou z možností jsou právě různé zeleninové pomazánky, aneb zeleninu vlastně zakamufluju. Tentokrát jsem si pro vás připravila recept na velmi jednoduchou ředkvi

projít na článek