Zeleninové šťávy jako potravina

Když vymačkáte z některých druhů zeleniny, například z okurky, červené řepy, zelí nebo celeru šťávu, získáte nejen nápoj s vysokým obsahem vody, ale především cenný zdroj výživy. Zelenina je obecně považována za potravinu, a zeleninové šťávy nejsou výjimkou, je to také potravina, pouze zbavená vlákniny. Popíjení zeleninových šťáv je nesmírně zdravé a lze jimi vyléčit i předejít celé řadě chorob, zejména těch civilizačních, způsobených nevhodně poskládaným jídelníčkem a stresem. Lze je tedy doporučit každému, kdo má zájem prodloužit a zkvalitnit si vlastní život, a kdo uznává především přírodní prostředky a léčebné metody. K tomu, abychom mohli zeleninu do podoby šťáv zpracovat a smysluplně využít, však nepotřebujeme pouze odšťavňovače či mixéry, ale také vhodné skladovací a přepravní nádoby. A nyní si představte dva jedince, kteří připravují zeleninové šťávy, ale každý z nich v odlišném množství. Ten první zpracovává jen několik kilogramů zeleniny a vytvoří maximální objem tří až pěti litrů tekutiny. Tu ihned zužitkuje pro potřebu vlastní rodiny, není tudíž třeba řešit žádné složité logistické operace, vystačí tu s několika sklenicemi či porcelánovými miskami. Ale ten druhý člověk vlastní rodinnou farmu, která se zabývá pěstováním zeleniny na rozsáhlých plantážích plochy několika desítek hektarů. Sklízí se tu každý rok tuny rajčat, paprik, červené řepy, brokolice, zelí, kapusty a dalších plodin. Rodinná farma ovšem potřebuje mít patřičné skladové nádoby na zpracování a transport zeleninových šťáv na trh, a k tomu slouží IBC kontejner. Jedná se o skládací plastový box o objemu tisíc litrů, s vnitřní jednorázovou vyměnitelnou vložkou. Tímto způsobem lze velmi spolehlivě zužitkovat veškerou úrodu v podobě tekutých polotovarů a přepravit ji k dalšímu zpracování, například pro umístění do nádob, v nichž se zelenina pouze pasterizuje, a následně stáčí do kartonových krabic. Článek Zeleninové šťávy jako potravina se nejdříve objevil na Airkiss.

  • Web: Airkiss
  • Aktualizace: 17.5.2024
projít na článek

Dopřejte si častěji zeleninové šťávy

Zpracování zeleniny do tekuté podoby dnes probíhá sofistikovanou metodou, do níž můžeme zařadit i IBC kontejner od potravin. Zeleninové šťávy se v nich dopravují k dalšímu zpracování, kontejnery jsou velkoobjemové a každý z nich o objemu tisíc litrů unese

projít na článek

Zeleninové saláty jak je znaly naše babičky

Je květen čas lásky a čas, kdy chcete své tělo i krásu vylepšit. Právě proto jsou vhodné tyto obyčejné zeleninové saláty. Mnohé najdete v přírodě a jsou pro vás prospěšné. Přírodní jarní luční Sesbírejte kvítí prvosenky, měsíčku lékařského, sedmikrásky

projít na článek

Jak dopravit na trh velké množství zeleninové šťávy

Zpracování ovoce a zeleniny z vlastní zahrádky vyžaduje sice jisté pracovní úsilí, ale obvykle jde o množství relativně malé, pro osobní potřebu nebo pro obdarování blízkých příbuzných a známých. Vystačíte tu s běžnými nádobami, jako jsou dřevěné bedýnky,

projít na článek

Uspořádejte zdravější svatbu bez alkoholu

Umíte si představit svatbu bez alkoholu? Někteří lidé ne, a také této příležitosti využívají k tomu, aby se opili. Že alkohol škodí zdraví, a že připíjení alkoholem na zdraví je nesmysl, už je všeobecně známo, tak proč si alkoholem kazit nejkrásnější den

projít na článek

Čerstvá šťáva každý den

Nejjednodušším způsobem, jak mít denně zdravou šťávu, je pořídit si kvalitní odšťavňovač. Odšťavňovačů je na trhu spousta. Liší se od sebe výkonem, způsobem zpracování různého ovoce nebo zeleniny, oddělením dužniny od šťávy a možností výroby dalších produ

projít na článek