Zeleninu máme rádi

Vždycky jsem si říkala, co taky má člověk udělat pro to, aby byl stále zdravý. A proto jsem se taky ptala svého lékaře, který mi řekl, že záleží hlavně taky na imunitě, s jakou se člověk narodí. A zdraví je taky podle toho, jestli bylo také dítě například kojeno. Protože je sice pravda, že když je dítě opravdu hodně kojeno, že má taky silnější imunitu a je potom také více zdravé. Ovšem ale můj syn se z tohoto vymyká. Já jsem tedy svého syna kojila pouze jenom deset dní, a to z důvodu, že jsem dostala do jednoho prsa opravdu veliký zánět, takže jsem se bála jen hýbat, protože to byla vážně neskutečná bolest. A jakmile, když se mi můj zánět vyléčil, tak jsem ten stejný zánět dostala do druhého prsa a říkám vám, je to opravdová bolest, že jsem si proto řekla, že už raději kojit nebudu. Nechtěla jsem prožít zase týden v bolestech, takže jsem dávala svému synovi umělé mléko. A musím říct, že i když je synovi nyní sedm let, tak ještě v životě nebyl nemocný. Když tedy opomenu ty jarní rýmy, které má z pylu, protože má trošičku alergii na pyl, tak syn třeba například nikdy nebral antibiotika. A jsem opravdu ráda, že i ve školce má silnou imunitu, že vždycky je jediný, který je zdravý. Občas třeba když se vzteká, tak má z toho horečku, ale to vždycky během hodinky přejde. Myslím si, že taky zdraví záleží hlavně na tom, jestli má člověk pravidelný a příjemný pohyb a taky zdravou stravu. Například já se zajímám velice hodně o zdravou stravu a musím uznat, že u nás doma se stravujeme opravdu dobře, protože je to taky můj koníček. A to je právě ta výhoda, že když to člověka baví, tak se tomu taky věnuje více, když je to jeho koníček. Mě to baví a taky mě baví vymýšlet stále nové a nové zdravé recepty, které třeba zrychlí a upraví metabolismus. A metabolismus je u zdraví zásadní.  Článek Zeleninu máme rádi se nejdříve objevil na Kabir.

  • Web: Kabir
  • Aktualizace: 22.7.2023
projít na článek

Marinády na maso a zeleninu

Máte rádi grilování, rádi experimentujete a chcete vyzkoušet nové chutě? Nabízíme Vám přehled marinád, které jsme pro Vás získali z různých kulinářských zdrojů. Tyto marinády jsou určeny převážně na kuřecí, vepřová, ale také na ryby či jehněčí maso.

projít na článek

10 důvodů proč si pěstovat vlastní ovoce a zeleninu bez chemie

Poznejte výhody pěstování vlastního ovoce a zeleniny v souladu s přírodou. The post 10 důvodů proč si pěstovat vlastní ovoce a zeleninu bez chemie appeared first on SvětEkoZahrad.

projít na článek

Lehký bramborový salát

Co potřebujeme? 4 vejce 150 g mrkve sterilovaný hrášek 80 g celeru 80 g petržele 70 g cibule 1 kg brambor, varný typ A dijonská hořčice 160 g nakládaných okurek v láku 1 kelímek Smetanového bílého jogurtu šťáva z jednoho citronu petrželka sůl a pepř Po

projít na článek

Chystáte se letos pěstovat zeleninu ve skleníku? Právě teď je čas na její výsevy!

Koncem ledna a počátkem února můžeme vysévat zeleninu, kterou budeme koncem měsíce února nebo počátkem března vysazovat, samozřejmě v souvislosti s průběhem počasí, do skleníků. Jak správně postupovat si povíme v následujícím příspěvku Saláty, kedlubny, c

projít na článek

Grilovaná zelenina se sýrem Rotterdammer

Podzimní večery se blíží a tento originální recept je přesně ten, který nás v studených večerech krásně zahřeje a navíc je zdravý. Suroviny Porce pro 4 až 6 osob 100 až 150 gramů strouhaného sýra Rotterdammer1 sladká brambora batát1 lilek3 rajč

projít na článek