Ženšenový kořen

Všehoj, léčivý ženšenový kořen Na Sibiři se ženšenu neřekne jinak než ženšen. V Jakutsku je vyvažován zlatem. Neroste jen tak na poli, musí se hledat pod stíny stromů. Vykvétá jen málokdy. Jeho listy vypadají jako lidská ruka. Bobule jsou červené a kořen připomíná lidské tělo. Je to přírodní bylina, jejíž využívání je v oblasti východní Asie a Ruska, doloženo téměř 5 000 let. Rostl zde již v třetihorách, tedy před více než milionem let. Dokázal přežít...

projít na článek

Světelný kořen rostlina energetické medicíny

Světelný kořen, je rostlina energetické medicíny. Její význam pro lidstvo předpověděl ve své vizi před sto lety pan Rudolf Steiner. Uvedl, že se rostlina pěstuje v Číně aže je potřeba, aby se rozšířila do Evropy, tak jako brambory, jinak materialismus nel

projít na článek

Co je to maca a jaké má účinky? Posilujte své zdraví s tímto zázračným kořenem!

Maca se řadí nejen mezi afrodiziaka, ale její kořen obsahuje i celou řadu cenných živin, takže našemu zdraví prospívá několikanásobně. Víte, jak macu používat? Co je to maca a jaké má účinky? Posilujte své zdraví s tímto zázračným kořenem! Maca peruánsk

projít na článek

Grilované pirohy

Ingredience: jeden nebo dva pytl ky zmrazen ch pirohů podle va eho v běru několik lžiček extra virgin olivov ho oleje Detaily receptu: Do velk ho uzav rateln ho pytl ku dejte olej a obl benou om čku. Vaj čko rozpalte na 162 C. Pirohy dejte opatrně do pytl

projít na článek

Kurkuma - neobyčejné koření

Kurkuma pochází z kořene kurkumovníku dlouhého, který u nás označujeme jako indický šafrán. Tento kořen se nasuší a poté rozemele na nám známý žluto-oranžový prášek, což je barva typická pro kurkumu a je třeba součástí oblíbeného kari koření. Má příjemnou

projít na článek

Karotka ranná

Mrkev obecná, klasická zelenina našich zahrad. Velmi raná odrůda karotky (hybridní F1). Tato odrůda se vyznačuje vysokou odolností proti praskání. Vegetační doba od výsevu ke sklizni je pouze 90 dní. Kořen je tupě zakončen. Je 18 - 23cm dlouhý. Má velmi j

projít na článek