Překyselení organismu je velmi aktuální téma, protože podle lékařských výzkumů tímto problémem trpí až 80 % populace.
Pod tímto tajemným názvem se skrývají obyčejná zrnka nám už dobře známé zelené kávy, která neprošla procesem pražení. Odtud pak vyvěrá její přirozená zelená barva a po zapaření – žádné aroma a lehce nakyslá chuť. Většina milovníků klasické černé kávy se p
projít na článekJak všichni víme, tak káva byla populární jako nápoj, který si ráno dáme a zůstaneme po celý den ve střehu. Jen málo lidí si uvědomuje, že káva může mít i jiné zdravotní výhody než jen udržet nás vzhůru, zejména zelená kávová zrna. Je pravda, že pití mnoh
projít na článekV moderní společnosti je často důvodem nadváhy výrazné překyselení organismu. Kyselé pH pak v podstatě brání v hubnutí. Chlorofyl pH lidského těla vyrovnává a pomáhá v organismu vytvořit zásadité prostředí. Chlorofyl je silný antioxidant, je tak účinný, ž
projít na článekSchopnosti našeho těla zachovat si rovnováhu zásad a kyselin jsou bohužel omezené. Jestliže někdo konzumuje příliš mnoho kyselinotvorných potravin, jak je tomu u stravy bohaté na bílkoviny, anebo pokud trpí chronickou zácpou, může dojít k vyčerpání zásob
projít na článekPálení žáhy, jinak též pyróza, je častý a obvyklý jev. Denně postihuje řadu lidí, zvláště těhotné ženy a pak ty, kteří mají sklony k překyselení žaludku. Pálení žáhy vzniká také v důsledku refluxní choroby žaludku (gastroesofageálního refluxu), která způs
projít na článek