Moka Express konvička na přípravu kávy je jedinečná na výrobu espresso kávy v italském duchu. Stručný popis a příběh Moka Espresso konvičky na kávu. Příběh moka konvičky a její velkolepý úspěch začal v roce 1933 konvičkou Moka Express od společnosti Bialetti. Dnes nezaměnitelná osmiboká konvička na přípravu kávy espresso v nesčetných domácnostech na světě dává každému šálku kávy nádech italského kávového umění. Jak se espresso káva pomocí Moka Express konvičky připravuje ? Do spodní části Moka Express konvičky nalijeme vodu. Vodu přivedeme k varu. Jakmile voda dosáhne varu, rozpíná se a proniká do mleté kávy, která je umístěna ve filtračním sítku . Při tomto procesu dochází k extrakci kávy a extrahovaná káva stoupající expanzní trubičkou dosáhne horní hladiny v nádobě na kávu kde se hromadí a připravuje k výdeji. Záleží však na modelu Moka Express konvičky. U některých modelů je káva vydávána přímo do šálku. Moka konvička je srovnatelná s portafilterem nebo plně automatickým kávovarem. Milovníci kávy rozpoznají rozdíl především v jedné věci a to je crema. Zatímco kávovar na espresso s portafiltrem a plně automatický kávovar s tlakem 8 až 9 barů zajišťují ideální extrakci espressa a tím požadovanou cremu, Moka Express konvička na espresso jej přivede pouze na jeden až jeden a půl baru. Tento tlak má vliv na tvorbu crema . Nezhoršuje to však poměr ceny a výkonu. Kávu připravujte z té nejkvalitnější espresso kávy v Moka Express konvičce, kterou si můžete objednat na www.zrnko-kavy.cz nebo nás kontaktovat na adrese www.servis-kost.eu rádi vám poradíme s výběrem kávy právě pro vás. S pozdravem Ewald KostThe post Zrnko Kávy – Moka Express konvička first appeared on Zrnko kávy.
Domácí pražení kávy Jednoduchý způsob pražení kávy v domácích podmínkách je proces pražení kávy ze zelených kávových zrn v malém měřítku pro osobní spotřebu. Domácí pražení kávy se praktikuje po staletí pomocí jednoduchých metod, jako je pražení v litino
Ochucené kávové speciality zvyšují spotřebu kávy. Káva může být upravována na nepřeberné množství způsobů. Záleží pouze na fantazii a co kdo snese. Někteří lidé si pochutnávají na tradičním espressu nebo do espressa přidají horkou vodu a připraví si tak
Název „Cappuccino“ byl inspirován mnichy. Tento název byl převzat z oděvu (hábitu) mnichů , který nosili kapucíni. Barva espressa smíchaného s napěněným mlékem byla hodně podobná barvě jejich hábitu. Tito mniši byli členy větších františkánských řádů mnic
Moderní příprava kávy s nerezovým filtrem na kávu. Šetřete peníze a chraňte životní prostředí. Kávové filtry z nerezové oceli jako bezpapírová alternativa pro nejlepší chuť filtrované kávy. Příprava aromatické kávy jakkoliv silné, úspora peněz a ochran
Kdo jsou a jak vypadají divoké cibetky. Divoké cibetky patří do podčeledi malých šelem z čeledi cibetkový. Je to malý živočich, který má štíhlé poměrně dlouhé tělo s protáhlou hlavou a špičatou tlamou. některé druhy mají zatažitelné drápy. Cibetky js