Zrnko Kávy Moka Express konvička

Moka Express konvička na přípravu kávy  je jedinečná na  výrobu  espresso kávy v italském duchu. Stručný popis a příběh Moka Espresso konvičky na kávu. Příběh moka konvičky a její velkolepý úspěch začal v roce 1933 konvičkou  Moka Express od společnosti Bialetti. Dnes nezaměnitelná osmiboká konvička na přípravu kávy espresso v nesčetných domácnostech na světě dává každému šálku kávy nádech italského kávového umění. Jak se espresso káva pomocí Moka Express konvičky připravuje ? Do spodní části Moka Express konvičky nalijeme vodu. Vodu přivedeme k varu. Jakmile voda dosáhne varu, rozpíná se a  proniká  do mleté ​​kávy, která je umístěna ve filtračním sítku . Při tomto procesu dochází k extrakci kávy  a extrahovaná káva  stoupající expanzní trubičkou  dosáhne horní hladiny v nádobě na kávu kde se hromadí a připravuje k výdeji. Záleží však na modelu  Moka Express konvičky. U některých modelů je káva vydávána přímo do šálku.  Moka konvička je srovnatelná s portafilterem nebo plně automatickým kávovarem. Milovníci kávy rozpoznají rozdíl především v jedné věci a to je  crema. Zatímco kávovar na espresso s portafiltrem a plně automatický kávovar s tlakem 8 až 9 barů zajišťují ideální extrakci espressa a tím požadovanou cremu, Moka Express konvička na  espresso jej přivede pouze na jeden až jeden a půl baru. Tento tlak má vliv na tvorbu crema .  Nezhoršuje to však poměr ceny a výkonu. Kávu připravujte z té nejkvalitnější espresso kávy v Moka Express konvičce, kterou si  můžete objednat na www.zrnko-kavy.cz nebo nás kontaktovat na adrese www.servis-kost.eu rádi vám poradíme s výběrem kávy právě pro vás. S pozdravem Ewald KostThe post Zrnko Kávy – Moka Express konvička first appeared on Zrnko kávy.

projít na článek

Jednoduchý způsob domácího pražení kávy

Domácí pražení kávy Jednoduchý způsob  pražení kávy v domácích podmínkách je proces pražení kávy ze zelených kávových zrn v malém měřítku pro osobní spotřebu. Domácí pražení kávy se praktikuje po staletí pomocí jednoduchých metod, jako je pražení v litino

projít na článek

Víte, proč se zvyšuje spotřeba kávy ?

Ochucené kávové speciality zvyšují spotřebu kávy. Káva může být upravována na nepřeberné množství způsobů. Záleží pouze na fantazii a co kdo snese.  Někteří lidé si pochutnávají na tradičním espressu nebo do espressa přidají horkou vodu a připraví si tak

projít na článek

Víte, jak vznikl název CAPPUCCINO ?

Název „Cappuccino“ byl inspirován mnichy. Tento název byl převzat z oděvu (hábitu) mnichů , který nosili kapucíni. Barva espressa smíchaného s napěněným mlékem byla hodně podobná barvě jejich hábitu. Tito mniši byli členy větších františkánských řádů mnic

projít na článek

Filtrovaná káva

Moderní příprava kávy s nerezovým filtrem na kávu. Šetřete peníze a chraňte životní prostředí. Kávové filtry z nerezové oceli jako bezpapírová  alternativa pro nejlepší chuť filtrované kávy. Příprava aromatické kávy jakkoliv silné, úspora peněz a ochran

projít na článek

Cibetky produkují nejdražší kávu na světě.

Kdo jsou a jak vypadají divoké cibetky. Divoké cibetky patří do  podčeledi malých šelem  z čeledi  cibetkový. Je to malý živočich, který má štíhlé poměrně dlouhé tělo s protáhlou hlavou a špičatou tlamou.  některé druhy mají zatažitelné drápy.  Cibetky js

projít na článek