Domácí pražení kávy Jednoduchý způsob pražení kávy v domácích podmínkách je proces pražení kávy ze zelených kávových zrn v malém měřítku pro osobní spotřebu. Domácí pražení kávy se praktikuje po staletí pomocí jednoduchých metod, jako je pražení v litinových pánvích na ohni a nebo ruční otáčení malých ocelových soudků na kuchyňském sporáku. V domácnostech bylo běžné pražit kávu až do počátku 20. století. Domácí pražení bylo častější než upraženou kávu kupovat. K rozšíření komerčního pražení spojeného s distribucí kávy došlo až po první světové válce. Tento vývoj omezil domácí pražení kávy. Pokud si budete chtít vyzkoušet sami domácí pražení kávy o trochu experimentovat, je možné si zakoupit zelenou zrnkovou kávu v našem E-shop www.zrnko-kavy.cz pomocí kontaktního formuláře nebo nás můžete kontaktovat na adrese www.servis-kost.eu V posledních letech došlo k oživení domácího pražení. To, co bylo původně nezbytností, se nyní stalo koníčkem. Atraktivní je především vychutnávání čerstvé, chutné kávy; experimentování s různými druhy zrnkové kávy a způsobem pražení. Mezi další faktory, které přispěly k zájmu o pražení kávy doma, patří dodavatelé kávy prodávající zelenou kávu v malém množství. V případě zájmu o zelenou kávu nás můžete kontaktovat. S pozdravem Ewald KostThe post Jednoduchý způsob domácího pražení kávy first appeared on Zrnko kávy.
Proces pražení kávy Během procesu pražení se kávová zrna zahřívají na 180-230 ° C a měří se teplota mezi kávovými zrny. Kávová zrna během procesu pražení neustále cirkulují otáčením pražicího bubnu pražičky. Během pražení se mění barva zrnka kávy ze zele
Vše začíná kvalitou výchozí suroviny. Jakmile do Švýcarska dorazí dodávka surové kávy, provede se zkouška kvality testem. Polovina pražením, další část je ponechána v surovém stavu a malá část je uložena jako původní vzorek. Po naplnění testovacích misek
projít na článekBez výhrad lze směs Salimbene Caffeteria 100% Arabica označit jako rodinné zlato. Více než 80 let pokračuje rodina Salimbene v tradici pražení špičkové kávy s ovocnou vůní a sladkou cremou.
projít na článekVěděli jste například, že jedna z nejvzácnějších káv na světě Blue Montain odrůdy Arabica Typica se pěstuje na Jamajce, na sopce s lávovým podložím, které jí dává onu nezaměnitelnou chuť a kvalitu? Najdeme mnoho uznávaných plantáží nabízejících výjimečná
projít na článekSměs 100% kávy Arabica praží rovnoměrně z vytříděných kávových zrn. Již při prvním pohledu poznáte stejnoměrně a kvalitně upražená zrna. Jemné pražení přispívá k vyvážené, jemné a měkké chuti výsledného espressa. Káva je silně aromatická. Mr. Exlusiv je 1
projít na článek