České nápady cz - nápady českého kutila

Krkovice - nejlepší recepty. Langoše z bílého jogurtu. Jelení guláš. Hrnková bábovka. Slepice na paprice – recepty. Tvarohový krém do dortu. Výpis z katastru nemovitostí podle jména. Srnčí guláš. Dušená kapusta. Rajská polévka z protlaku. Pečené vepřové koleno.

projít na web

Dýňová polévka z dýně Hokaido

Dýně mají v kuchyni mnohostranné využití a jejich velkou výhodou je, že se dají uskladnit na dlouhou dobu. Dýně Hokaido jsou v poslední době velmi oblíbené pro svoji příjemně sladkou, oříškovou chuť. Při nákupu dýně Hokaido si dobře vybírejte. Zralá dýně

projít na článek

Skalník v truhlíku

Jedná se o nenáročné keříky, které jsou oblíbené pro své bílé květy, lesklé lístky a barevné plody. Rostou na suchých náspech, skalnatých stěnách nebo na smíšených záhonech, ale některým druhům se daří i v truhlíkách nebo květináčích.

projít na článek

Jak vyčistit stříbro

Stříbrné řetízky, náramky a další předměty vlivem času černají. Je to způsobeno přítomností sulfidu stříbrného. Zčernalé stříbro se dá vyčistit.

projít na článek

Červotoč

Červotoč patří k našim nejmenším broukům, přesto však jeho larvy dokážou způsobit nenapravitelné škody. Některé druhy se řadí k dřevokaznému hmyzu.

projít na článek

Platycodon

Platycodon neboli boubelík je rostlina pocházející z Číny a Japonska. Tento kultivar je vhodný pro trvalkové záhony umístěné na plném slunci.

projít na článek

Baycor 25 WP

Baycor 25 WP je širokospektrální fungicid disponující hloubkovým účinkem v pletivech rostlin. Vyznačuje se dobrým protektivním, kurativním a eradikativním působením.

projít na článek

Vybavení pro malou ložnici

Ložnice je intimní interiér, příjemné místo, kde bychom měli odpočívat a relaxovat. V případě, že vlastníte byt malých rozměrů nebo vám zbyl nevelký prostor zrovna právě na ložnici, je složité odpočívat tam, kde se rvete o prostor s nábytkem, ale v dnešní

projít na článek

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek je druh sladkého pečeného pokrmu, který se připravuje tradičně na Velikonoce, ve tvaru ležícího beránka. Je připraven ze sladkého těsta a je možné ho polít čokoládou či jinou polevou pro zvýraznění jeho sladké chuti.

projít na článek

Vánoční hvězda z papíru

Také se vám hromadí letáky v poštovní schránce a vy neustále hudrujete, že je musíte vyhazovat? Přemýšlejte. Je tu možnost, jak tyto tiskoviny efektně využít. Níže najdete jednoduché návody, které nejen zabaví děti, ale i zkrášlí váš interiér. Jelikož se

projít na článek

Bábovka

V českých a moravských zemích byly moučníky a sladká jídla vždy oblíbené. Koláče, bábovky, buchty jsou i dnes základem české sladké kuchyně. V létě se připravují ovocné koláče, v zimě se využívají zásoby povidel, máku, ořechů, zavařenin a sušeného ovoce.

projít na článek

Pudinkové řezy – recepty

Pudink je známý jako sladký dezert. Přidává se do dortů. Dokonce existuje i vánoční cukroví, do kterého se přidává pudinkový prášek. V Anglii má slovo puding stejný význam jako v Česku dezert. Může být sladký či slaný a může být v podobě koláče, dortu či

projít na článek

Piškotová bábovka

Piškotové těsto je vhodné na dorty a rolády, ale i na klasické bábovky. Jeho příprava není složitá ani náročná, vždy je však potřeba dodržet v recepturách uvedené druhy i množství surovin, a samozřejmě také postup. Níže se můžete inspirovat vybranými rece

projít na článek

Hrnková bábovka

Pro přípravu bábovky se používá bábovková forma, která je jednou z nejoblíbenějších. Těsto můžete péci i v jiných tvarech, srnčích hřbetech a podobně. Pocukrovaná bábovka se ale na nedělním stole bude vyjímat nejlépe. Kdo si potrpí na hrnkové pečení, bude

projít na článek

Myrta

Kde se vlastně vzalo spojení této stálezelené rostliny s drobnými lesklými lístky a svatebního dne? Ve své domovině, Středomoří, patřila již od dob starověkého Řecka k symbolickým rostlinám. Byla přisouzena bohyni krásy a lásky Afroditě (u Římanů Venuši),

projít na článek

Slané palačinky

Palačinka je nekynutý moučník a také postní jídlo. Připravuje se z tekutého těsta, jehož základem jsou mouka, mléko a vejce, které mohou být doplněné solí, cukrem a jinými ochucovadly. Má podobu velmi tenké placky, pečené na pánvi nebo na rozpálené desce

projít na článek