České nápady cz - nápady českého kutila

Krkovice - nejlepší recepty. Langoše z bílého jogurtu. Jelení guláš. Hrnková bábovka. Slepice na paprice – recepty. Tvarohový krém do dortu. Výpis z katastru nemovitostí podle jména. Srnčí guláš. Dušená kapusta. Rajská polévka z protlaku. Pečené vepřové koleno.

projít na web

Kapustičky

Růžičková kapusta patří mezi košťálovou zeleninu. Kapustičky jsou bohaté na základní živiny a především obsahují velké množství vitamínu C.

projít na článek

Callisia repens

Kalisie mají velmi blízko k tradeskanciím a jsou s nimi také často zaměňovány. Mají však masitější listy a silnější stonky. Je známo cca 12 druhů. Zajímavostí této rostliny je, že intenzita zbarvení jejích listů je závislá na světle.

projít na článek

Cuphea hyssopifolia

Jedná se o drobnější rostlinu, která je velmi odolná a dobře snáší stín. Vyžaduje pravidelnou zálivku, ale přemokření rostlině škodí. Je vhodná pro výsadbu do nádob, ale i na záhon.

projít na článek

Špagetová dýně

Tento netypický název pro dýni je odvozen od její velmi zvláštní dužiny, která se odlupuje v tenkých nudličkách, špagetách. Domovinou této rostliny je Japonsko. Oválný plod s tuhou slupkou dosahuje až 30 cm na délku a jeho povrch může být žlutý, okrový, s

projít na článek

Keře kvetoucí v dubnu

Keř je dřevnatá rostlina vyšší než trávy a byliny, která se hned u země nebo poměrně nízko nad zemí dělí do mnoha větví. Na rozdíl od vyšších stromů keře nemají hlavní kmen. V tomto článku se můžete blíže seznámit s keři kvetoucími v dubnu, zvláště pak s 

projít na článek

Azalka na kmínku

Azalky jsou bohatě větvené keříky, které u nejmenších druhů dosahují výšky pouhých deseti centimetrů a u nejvyšších i přes dva metry. Jsou obrostlé středně velkými či drobnými, matnými nebo lesklými, pevnými, zelenými listy řídce porostlými chloupky, kter

projít na článek

Citrónová poleva

Citronová poleva se používá k ozdobě moučníků a dezertů, dodává pokrmům charakteristickou svěží chuť citronu.

projít na článek

Těstovinový salát

Těstovinový salát může být připravován několika způsoby a s použitím různých ingrediencí. Vlastně ani nepotřebujete recept, stačí zapojit fantazii a řídit se svou chutí, ale jestli chcete, můžete se inspirovat níže přiloženými recepty. Těstovinový salát m

projít na článek

Okrasné slepičky milflerky

Jedná se o rousné zakrslé slepičky, které dříve byly ozdobou vesnických dvorků. Jejich uplatnění je však nejen okrasné, ale i užitkové.

projít na článek

Včely v květnu

Květen již svým názvem naznačuje, co že se vlastně v jeho průběhu v přírodě děje. Včelaři jej přitom řadí do období takzvaného časného léta. Všude kolem nás v tu dobu dokvétají ovocné stromy a některé květiny. V květnu dochází ke značnému rozvoji včelstva

projít na článek

Vepřová kýta - recepty pro začátečníky

Vepřová kýta je velmi kvalitní maso, které se na vepři nachází v zadní části. Nehodí se však na všechny tepelné úpravy, a to z důvodu, že obsahuje málo tuku.

projít na článek

Brslen

Existuje přes sto sedmdesát odrůd brslenů rostoucích prakticky po celém světě. Naším domácím druhem, planě rostoucím v přírodě při okraji lesů a podél cest, je opadavý brslen evropský.

projít na článek

Butter chicken

Máslové kuře je indický název pokrmu, který se připravuje z marinovaného kuřete, které se dále upravuje vařením, dušením nebo pečením.

projít na článek

Pěstování osteospermum

Tato půvabná, bohatě kvetoucí letnička připomíná svými květy kopretinu. Má dužnaté přisedlé kopinaté listy, jejichž okraje jsou zubaté. Tvoří vzpřímené či převislé keříky. Úbory se na noc a za deště zavírají.

projít na článek

Vějířovka převislá

České jméno této rostliny velmi dobře charakterizuje její naprosto ojedinělý tvar květu. Jednotlivé kvítky opravdu jednoznačně připomínají vějíř. Jejich původní barva je modrofialová.

projít na článek