České nápady cz - nápady českého kutila

Krkovice - nejlepší recepty. Langoše z bílého jogurtu. Jelení guláš. Hrnková bábovka. Slepice na paprice – recepty. Tvarohový krém do dortu. Výpis z katastru nemovitostí podle jména. Srnčí guláš. Dušená kapusta. Rajská polévka z protlaku. Pečené vepřové koleno.

projít na web

Smrk

Smrk je velmi náročný na čistotu prostředí, neprospívá mu tudíž smog a další negativní vlivy. Kultivary jsou z hlediska pěstování odolnější. Ideálními místy pro všechny druhy dřevin jsou zahrady nebo dostatečně hluboké nádoby. Též vězte, že nestačí pouhý

projít na článek

Švestková marmeláda

Většina z nás zná švestková povidla, která lze sehnat snad v každém obchodě s potravinami. Ale co taková švestková marmeláda? To musíte mít velké štěstí, abyste na ni narazili, a pokud chodíte nakupovat jen do běžných marketů, pak je to šance prakticky nu

projít na článek

Jablkový koláč

Máte rádi jablíčka? A co takhle jablečný koláč, dezert... Také je máte v oblibě? Nedivím se vám, protože bývají vláčné, lahodné, neodolatelné. Zkuste vyzkoušet něco nového, co jste třeba ještě nepekli. Mám pro vás připraveno pár výborných receptů na plech

projít na článek

Prejt

Prejt je klasické jídlo každé domácí zabijačky. Na jeho přípravu lze využít méně kvalitní a žádané druhy masa, které ze zabijačky získáme. K jeho dobarvení i dochucení obvykle používáme vepřovou krev. Díky tomu, že se maso mísí s dalšími surovinami, přede

projít na článek

Tiramisu

Ochutnali jste na dovolené v Itálii tiramisu a zachutnalo vám natolik, že byste ho rádi vyzkoušeli doma a přiblížili tak sobě a svým blízkým čas dovolené? Kdo z vás v Itálii nebyl nebo tento dezert neochutnal, může svůj nedostatek napravit a připravit si

projít na článek

Surikata na zahradu

Tento článek nebude o živých surikatách, nýbrž o sochách z různých materiálů v podobě tohoto živočicha, které jsou vhodné jako dekorace na zahradu. V současné době je to jakýsi boom, neboť čím dál více lidí si roztomilé sošky zobrazující surikaty umísťuje

projít na článek

Kosatec

Kosatec pochází ze severního mírného pásma, je to velmi obsáhlý rod patřící do čeledi Iridaceae – kosatcovité. Kosatce mají dlouhé mečovité listy, pod zemí vytvářejí dužnaté kořeny, různé hlízovité oddenky, mohou tvořit i cibule. Květ se skládá z šesti ok

projít na článek

Balkonové rostliny vhodné na plné slunce

Máte balkon, na který svítí plné slunce, a líbí se vám, když ho zdobí krásné květiny plné života, a ne ty, jež uvadají, opadávají a nerostou? Pak je potřeba se o kytičky správně starat a hlavně vybrat ty, které mají slunce rády. A věřte, že jich na výběr

projít na článek

Pečený bůček

Přemýšlíte, co byste uvařili dobrého k obědu. Říkáte si, že už těch zdravých jídel bylo opravdu dost a že byste si jednou mohli dopřát také něco trochu jiného? Co takový pečený bůček? Už se vám sbíhají sliny? Ano, váš lékař by vás asi nepochválil, ale kdy

projít na článek

Vepřová plec

Máte chuť na šťavnaté libové vepřové maso? Pak byste měli skočit do řeznictví a vybrat si nějaký pěkný kousek vepřové pečeně a už cestou domu můžete přemýšlet, jakou dobrotu si z ní připravíte. Abyste nemuseli hledat v širokém okruhu receptů, připravila j

projít na článek

Vteřinové lepidlo

Vteřinové lepidlo (nebo také sekundové lepidlo) slouží k dokonalému spojení různých materiálů. Schne v řádech několika vteřin, dle velikosti spáry. Povrchová vlhkost na podkladových plochách spouští vytvrzovací reakci, která probíhá od lepených ploch dopr

projít na článek

Pachira

Pachira je rychle rostoucí stromová rostlina. Strom pocházející z Mexika, Ekvádoru a Brazílie ve své domovině dosahuje vzrůstu až několika desítek metrů. V současnosti se tato nádherná rostlina pěstuje i jako pokojová a často je k dostání s kmenem zaplete

projít na článek

Million Bells

Toužíte po balkonu či terase, které by byly zdobené doslova záplavou květů? Pak zkuste pěstovat Million Bells a věřím, že budete natolik spokojeni, že u tohoto druhu zůstanete. Jedná se o takzvané minipetúnie, a pokud jste se nechali přesvědčit, tak už te

projít na článek

Romadur

Romadur je sýr s výraznou pikantní chutí a vůní, oblíbený ve všech fázích svého zrání. Zralý sýr je pokrytý narůžovělým mazem, na řezu je sametově bílý. Konzistence je měkká až tužší s mírně znatelným tvarohovým jádrem. Romadur se uchovává odděleně od ost

projít na článek

Svíčková omáčka

Svíčková omáčka by se správně měla nazývat hovězí pečeně na smetaně. Má statut národního pokrmu a obestírá ji tolik tajemství, že leckoho už jen název odradí od vaření. Nejde tedy ani tak o to, zdolat maso a omáčku, ale hlavně překonat sám sebe a pustit s

projít na článek