České nápady cz - nápady českého kutila

Krkovice - nejlepší recepty. Langoše z bílého jogurtu. Jelení guláš. Hrnková bábovka. Slepice na paprice – recepty. Tvarohový krém do dortu. Výpis z katastru nemovitostí podle jména. Srnčí guláš. Dušená kapusta. Rajská polévka z protlaku. Pečené vepřové koleno.

projít na web

Karbanátky

Karbanátky připravujeme těsně před tepelnou úpravou. Hrubost mletí volíme podle technologického postupu a další tepelné úpravy.

projít na článek

Kroton

Kroton patří tvarem a barvou svých listů mezi ty nejrozmanitější pokojové rostliny. Tuhé kožovité listy mohou být úzké, dlouhé, vejčité, nebo dokonce spirálovitě stočené. Rovněž barevná škála je velice rozmanitá – od zelené, žluté, červené až po oranžovou

projít na článek

Kuře na kari

Používáte při vaření kari? Je to směs sušeného namletého koření žluté barvy a specifické chuti. Vyskytuje se v různých variantách – jak kdo má rád – pálivější nebo méně pálivé. Často se používá v indické a thajské kuchyni do různých zeleninových nebo maso

projít na článek

Guláš

Není snad člověka, který by nevěděl, co si pod slovem guláš má představit. Je to časté a oblíbené jídlo nejen u většiny mužů. Máte-li doma jedlíka, co si nepotrpí zrovna na zdravou stravu, tak víte, že guláškem se šesti nic nezkazíte, ba naopak. A pokud n

projít na článek

Ořechové cukroví

Ořechové cukroví patří ve většině domácností mezi nejčastější a nejoblíbenější druhy konzumované nejen na Vánoce. Připravuje se mnoha způsoby za použití nejrůznějších receptů více či méně ozkoušených. Vánoční ořechové cukroví můžete dělat buď pečené, nebo

projít na článek

Kalendář pro vinaře - leden

Révo révo tekutá, zabarvená do žluta… zpívá Waldemar Matuška alias cyperský král Petr a s ním Jaroslav Marvan alias purkrabí v muzikálu Noc na Karlštejně.Plody vinné révy a produkty z nich mají různé odstíny a jistě se shodneme, že zajímají mnoho lidí.Pot

projít na článek

Perník

Perník je jeden z nejrychlejších a nejjednodušších moučníků, můžete ho připravit během pár minut, takže pokud se vám nečekaně ohlásila návštěva, že je na cestě k vám, neztrácejte čas a pusťte se do toho, ať ji máte čím pohostit. Určitě pak sklidíte i poch

projít na článek

Vepřová kýta

Vepřová kýta představuje velice kvalitní maso ze zadní vepřové čtvrtky. K dispozici je i celá s kůží a nožičkou, po odblanění a očištění ji lze rozdělit na vrchní šál (sval z vnitřní strany kýty) a spodní šál (sval z vnější části kýty, mnohdy prodávaný i 

projít na článek

Recepty na lososa

Losos je báječná a přitom poměrně cenově dostupná pochoutka. K tepelné úpravě jej můžeme zakoupit buď zmrazeného, nebo čerstvého. U čerstvého masa dáváme bedlivý pozor na kvalitu. Pak ho můžeme podávat i v syrové úpravě, ale běžnější je jeho krátké vaření

projít na článek

Pletení z papíru

Pletení z papíru je podobná technika, jako je pletení z pedigu. Jde o jeho napodobování a vlastně i levnější variantu, kdy si pletací materiál vyrábíme ze zbytků novin. Když se nám podaří zvolit dobrou finální úpravu a nabarvení, nepoznáme rozdíl od origi

projít na článek

Jelení guláš

Jelení guláš je tradiční myslivecký pokrm připravovaný z různých částí jeleního masa. Jedná se o kousky dušeného masa s hnědočervenou omáčkou, typické vůně a chuti po mase a dalších použitých surovinách. Rovněž maso má svou charakteristickou vůni a chuť.

projít na článek

Vepřové kůže

Vepřové kůže se obvykle nepřipravují samostatně, ale bývají součástí jiných pokrmů, často také slouží jako přísada k výrobě dalších pokrmů, kde fungují jako pojidlo.

projít na článek

Krkovice

Jen málokterý druh masa nabízí tak širokou škálu kulinářského využití jako vepřová krkovice. Je chuťově výrazná, šťavnatá, i když o něco hůř stravitelná.

projít na článek

Recepty na kotlety

Pečeně neboli kotleta je jedním z nejhodnotnějších mas z prasete. Je skvělá na minutky a smažení, dušení, pečení i uzení. Vynikající je i na grilu, na otevřeném ohni. U pečeně (pod páteří) najdeme panenskou svíčkovou. Maso se může připravovat s kostí nebo

projít na článek

Lednice

Lednice neboli chladnička je asi nejpoužívanějším domácím spotřebičem. Ledničku máme doma všichni, naše představy o tom, jaké parametry má chladnička splňovat a jak prostorná má být, se ale mohou značně lišit. Důležité otázce jak správně vybrat ledničku s

projít na článek