České nápady cz - nápady českého kutila

Krkovice - nejlepší recepty. Langoše z bílého jogurtu. Jelení guláš. Hrnková bábovka. Slepice na paprice – recepty. Tvarohový krém do dortu. Výpis z katastru nemovitostí podle jména. Srnčí guláš. Dušená kapusta. Rajská polévka z protlaku. Pečené vepřové koleno.

projít na web

Horní frézka

Horní frézkou můžeme zaoblit hrany dřevěných desek, vytvořit drážky nebo vyřezávat reliéfy a symboly. Vhodná je tedy pro truhláře, kutily i pro jemnou práci modelářů.

projít na článek

Suchý beton

Hotová suchá betonová směs je určena především k drobným pracím při stavbě nových a opravách starých domů či jako podklad pod dlažbu při zřizování teras, chodníků.

projít na článek

Recept na chleba

Chléb je potravina, která je součástí každodenního jídelníčku téměř v každé rodině, ať už k snídani, svačině, či k večeři. Někdo dá přednost chlebu žitnému, někdo pšeničnému, jiný sedláckému či bramborovému. Každý si libujeme v něčem jiném. Stejně tak jak

projít na článek

Motorová sekačka

Motorové sekačky se obvykle používají k sečení trávy na větších zahradách. Jsou vybaveny motorovým pohonem a žacím ústrojím. Sekačkám lze nastavit výši sečení.

projít na článek

Na hrubou stavbu Porotherm

Nejčastěji se na hrubou stavbu používá zdicí systém POROTHERM, který zahrnuje obvodové zdivo, příčky, překlady, stropní systémy. Systém se zdí na tenkovrstvou maltu nebo na zdicí pěnu.

projít na článek

Citronová tráva

Tato vytrvalá tropická rostlina latinsky zvaná (Cymbopogan citratus) z čeledi lipnicovitých je známá také pod jmény lemon grass, citronela nebo voňatka citrónová. Pochází z jihovýchodní Asie, kde je ve velké míře využívána v kuchyni. Hojně se pěstuje také

projít na článek

Vertikutace

Vertikutace znamená prořezání trávníku, což způsobí jeho provzdušnění, dodá mu svěží a krásný vzhled a zároveň pomáhá i k omezení růstu plevelů.

projít na článek

Šváb

Švábi patří mezi geograficky nejrozšířenější živočichy. Z vybraných druhů, které vyhledávají společnost člověka, je u nás nejčastější rus domácí a šváb obecný. Žijí v budovách v blízkosti potravního zdroje – v kuchyních, koupelnách, potravinářských provoz

projít na článek

Muchnička

Muchničky jsou miniaturní příbuzné much. U nás se s krvežíznivými hejny samiček setkáme především na horách, protože larvy muchniček se vyvíjejí v tekoucí vodě potoků, kde žijí přichycené na kamenech či rostlinách.

projít na článek

Anthurie

Dostali jste jako dárek anthurii a nevíte, jak se o ni starat? Nebo se vám snad líbila v obchodě, protože by mohla ozdobit vaše obydlí, a teď váháte, pro jaký typ se rozhodnout, aby vám dělala radost hodně dlouho? Mám tu pro vás pár rad, které by vám mohl

projít na článek

Čevabčiči

Čevabčiči/čevapčiči je ostrá, červenohnědá, středně hrubá masová směs, která se tvaruje do válečků. Protože se mleté maso velmi rychle kazí, jeho přípravu provádíme těsně před tepelnou úpravou. Maso by mělo být šťavnaté a nadýchané. K dochucování lze použ

projít na článek

Brokolicový krém

Brokolicový krém je polévka uvařená z brokolice, která se rozmixuje. Brokolice je oblíbená zelenina z čeledi brukvovitých. Díky vysokému obsahu vitamínu C, minerálních látek, draslíku a vápníku, je výborným pomocníkem pro udržení našeho zdraví.

projít na článek

Segedínský guláš

Segedínský guláš je častým pokrmem českých hospod a restaurací, jeho hlavními ingrediencemi, bez kterých se neobejde a které jsou pro něj charakteristické, jsou vepřové maso a kysané zelí. A co že to vlastně ten segedínský guláš je? Kousky dušeného, šťavn

projít na článek

Recept na lečo

Lečo je pokrm typický pro maďarskou kuchyni, ale v Čechách se vaří také velmi často, a to hlavně pro svou rychlou a snadnou přípravu, k níž je zapotřebí jen paprika, rajčata a cibule, případně jiné suroviny – vždy záleží na vaší chuti a fantazii. Paprika

projít na článek

Kung pao

Kung-pao je čínské jídlo, které se připravuje tak, že se maso nakrájené na kostičky promíchá se solí, máčeným škrobem a sójovou omáčkou. Jedná se o velmi jednoduchý a rychle připravený pokrm. Kung-pao nejčastěji jíme s rýží, ale je možné ho podávat i s nu

projít na článek