Zajímavosti, o kterých chcete vědět

Rakovina kůže pod nehtem. Otok tváře od zubu. Příčiny svědění kůže. Klacid a alkohol. Jaká antibiotika na zánět zubu. Střihy pro jemné vlasy. Nemoci nehtů

projít na web

Svědění kůže na hlavě

Svědění kůže zažil každý z nás. Někdy je svědění snášeno hůře než bolest, a také se léčebně hůře ovlivňuje. Intenzivním škrábáním se navíc kůže může rozdrásat a škrábance se mohou zanítit, což ještě zhorší svědivý pocit.

projít na článek

Svědění kůže na rukou

Příčin svědění kůže na rukou je velké množství, od suché kůže, alergické reakce, hormonálních vlivů až přes nějaká vnitřní onemocnění.

projít na článek

Svědění kůže na nohou

Svědí vás nohy a sháníte informace o tom co by to mohlo být? Přinášíme vám pohled na některé časté problémy se svěděním nohou.

projít na článek

Příčiny svědění kůže

Svědění kůže zažil každý z nás. Jedná se o velmi nepříjemný pocit, který může být projevem onemocnění. Někdy je svědění snášeno hůře než bolest, a také se léčebně hůře ovlivňuje. Intenzivním škrábáním se navíc kůže může rozdrásat a škrábance se mohou zaní

projít na článek

Svědění kůže na obličeji

Svědění kůže na obličeji může být vyvoláno alergií, podrážděním pokožky ze slunění, při kožních vyrážkách, při omrzlinách.

projít na článek

Gulášová polévka od babičky

Gulášová polévka je tradiční druh uherské polévky, která obsahuje rozemleté maso, cibuli a vařené brambory. Typická je její červená barva, výrazná chuť a velká hustota. Připravuje se buď uvařením všech potřebných ingrediencí, anebo se dá zakoupit v podobě

projít na článek

Nejlepší vepřová panenka

Vepřová svíčková se častěji nazývá panenka nebo panenská svíčková. Jedná se o vysoce kvalitní, šťavnaté maso. Jelikož toto maso není zatěžováno, má jemná svalová vlákna, je křehké, libové a má vysoký obsah bílkovin. Vepřová panenka patří k nejoceňovanější

projít na článek

Vypěstujte si medvědí česnek v květináči

Jedná se o vytrvalou nízkou bylinu s podzemní cibulí. Cibule je podlouhlá, obalné šupiny jsou bělavé až žlutavé. Listy jsou přízemní řapíkaté, čepele jsou úzce eliptické až úzce vejčité, na rubu nejsou zřetelně žilnaté. Květy jsou uspořádány do lichookolí

projít na článek

Rizoto Zdeňka Pohlreicha

Víte, že italsky se rizoto píše risotto? A že toto rýžové jídlo je základním kamenem milánské kuchyně? Existuje mnoho různých receptů na rizoto s různými přísadami, ale všechny jsou založeny na vhodném druhu rýže vařené standardní procedurou. Vyzkoušejte

projít na článek

Květáková polévka podle naší babičky

Kdo by neznal květákovou polévku. Tato polévka v našich kuchyních již zdomácněla. Každá rodina má svůj originální recept, který pokládá za ten nejlepší. Vždyť hustá, voňavá a vydatná květáková polévka podle babičky vás nejen zasytí, ale i zahřeje, a to ji

projít na článek

Bolest dásně po vytržení zubu

Vytažení zubu (odborně extrakce) je nejčastější stomatochirurgický výkon. Provádí se zpravidla při místním znecitlivění a ambulantně. Hospitalizace je nutná většinou pouze u závažně nemocných, například těžkým srdečním onemocněním, nebo u pacientů užívají

projít na článek

Co způsobuje třes hlavy

Třes hlavy nepodceňujte – pokud neznáte důvod, proč se vám hlava chvěje, pak je patrně něco špatně. Čím dřív se dozvíte, co to je, tím lépe pro vás. Například Parkinsonova choroba je zákeřná právě v tom, že má nenápadný začátek, ale léčba a průběh jsou pa

projít na článek

Zánět zubu pod korunkou

Zubní korunky představují umělou náhradu korunkové části zubu, která je nasazena na obroušený pahýl zubu. V podstatě se jedná o nejmenší zubní náhradu. Zubními korunkami lze nahradit poškozené zuby, kterým zůstal nepoškozený, vitální či endodonticky ošetř

projít na článek

Chlamydie příznaky a projevy

Chlamydie jsou velmi nebezpečné bakterie, které napadají zejména močopohlavní orgány a plíce a posléze klouby, srdce a mozek. Chlamydie jsou nepohyblivé bakterie, které parazitují uvnitř buněk. Někdy žijí ve svých hostitelích, aniž by způsobily potíže, pr

projít na článek

Kyselina močová, jak na ni

Kyselina močová je bezbarvá krystalická látka s teplotou tání 400 °C, při které se zcela rozkládá. Je velmi málo rozpustná ve vodě a jiných rozpouštědlech. Je koncovým produktem metabolismu purinů, mezi důsledky poruch jejího metabolismu patří močové či l

projít na článek