3 OBLÍBENÉ RECEPTY PRO ZDRAVÉ MLSÁNÍ BEZ MOUKY A CUKRU

Při rekonstrukci webu přidávám články podle čtenosti a zájmu na webu původním. Recepty vždycky patří k těm nejčtenějším. A tenhle článek s našimi 3 nejoblíbenější recepty na zdravé mlsání bez mouky a cukru vás prostě baví. Aby ne, jejich příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Tak tady jsou: MLÉČNÉ ŘEZY Tuhle pochoutku milují nejen naše děti, ale chutná každému, kdo ji u nás zkusil. Náš mléčný dezertík peču večer a nechávám ho v lednici vychladit přes noc. A v lednici ho i nadále skladuji. Množství uvedené v receptu stačí naší 4členné rodině, ale dokázala bych pohostit i 4 další příchozí. Když jsem je pekla jako minidortíčky dceři do školky, připravovala jsem je z 2násobné dávky a podařilo se mi vytvořit 28 minidortíčků.Na těsto potřebujete: 4 vejce 125 g sýru Ricotta 30 g třtinového cukru 20 g hořkého kakaa špetička soli Na náplň: 250 g sýru Mascarpone (1 krabička) – já nejraději používám Galbani nebo Lovilio 20 g medu (tekutého) Postup: Zapněte si troubu na 160 °C. Oddělte žloutky od bílků. Bílky ušlehejte se špetičkou soli do tuhého sněhu. Vyšlehejte žloutky s cukrem, přidejte sýr a prosáté kakao a vše promíchejte. Nakonec pomalu vmíchejte sníh. Těsto vylejte na pekáček o velikosti zhruba 25 x 25 cm, kam jste předtím dali pečící papír. Dejte do trouby a pečte 15 minut na 160° C. Vyndejte a nechte vychladnout. V mezičase si smíchejte Mascarpone s medem a vraťte do lednice. Jakmile těsto vychladlo, otočte pekáček dnem vzhůru a pečící papír z těsta opatrně stáhněte. Těsto potřete krémem z medu a Mascarpone, překrojte napůl a obě poloviny položte na sebe tak, aby byl krém uprostřed. Dejte vychladnout do lednice. TIP: Podle tohoto receptu upečete i narozeninový dort. Stačí použít dvojnásobné množství surovin a těsto upéct v dortové formě. Následné zdobení pro oslavence je na vaší fantazii a chutích. ČOKOLÁDOVÉ OVESNÉ SUŠENKYTyhle sušenky s sebou beru na výlety jako svačinku. Ale musím je včas uklidit, protože mizí velkou rychlostí. Na 25 sušenek budete potřebovat: 2 zralé banány 3/4 hrnku ovesných vloček 1 lžíci hořkého kakaa 30 g (3 kostičky) hořké 70% čokolády Postup: Zapněte si troubu na 160 °C. Rozemelte ovesné vločky, přidejte k nim lžíci prosátého kakaa a nadrobno nalámanou hořkou čokoládu. Rozmixujte banány a přidejte je k suchým ingrediencím. Všechno důkladně promíchejte. Těsto bývá hutné, ale toho se nelekejte. Na plech položte pečící papír a na něm tvořte sušenky (já používám malou lžičku a prstem pak těsto upravím do tvaru kulaté sušenky o průměru 3–4 cm). Dejte do trouby a pečte zhruba 20–25 minut na 160 °C. Délka pečení závisí na tom, jak moc chcete mít „sušenky vysušené“. TIP: Tyhle sušenky můžete využít v nejrůznějších chuťových variací. Do základu z banánu a ovesných vloček místo kakaa a čokolády přidejte oříšky, kokos, nejrůznější sušené ovoce. Pokaždé tak můžete mít sušenky s jinou příchutí. ČOKOLÁDOVÁ PĚNA/ZMRZLINATenhle dezertík můžete jíst buď vychlazený jako krém, nebo vymrazený jako zmrzlinu. Potřebujete k tomu jen 2 suroviny a připravíte 4 porce: 250 g sýru Ricotta (1 krabička) – já nejraději používám Galbani 100 g 70% hořké čokolády. Postup: Rozpusťte hořkou čokoládu, postupně přidávejte Ricottu a důkladně promíchejte. Rozdělte krém do 4 malých mističek nebo kalíšků. Podle chuti a času dejte vychladnout do lednice nebo do mrazáku. Pokud budete pochoutku mrazit, nenechávejte ji tam déle než hodinu, jinak hodně ztuhne a bude se vám špatně jíst. Nám nejvíc chutná jako hodně vychlazený krém. Mlsejte a uspokojujte sladkou chuť. Ale dělejte to zdravě - třeba s recepty bez mouky a cukru. Dobrou chuť. Líbil se vám článek? Lajkujte ho a sdílejte se svými přáteli.

projít na článek

Zdravé italské recepty: stáhněte si e-book zdarma

Kdo by nemiloval italskou kuchyni! Lahodné a na přípravu často snadné recepty uchvátí. Stáhněte si zdarma e-book Italská kuchyně: zdravé recepty a vypravte se pod pokličku italských kuchařů. Začneme předkrmy, přes polévky se dostaneme k hlavním chodům a n

projít na článek

Jak na avokádo? Známe 3 nejlepší recepty

Chcete vyzkoušet něco nového? Hledáte tipy na nové recepty? Co takhle si připravit třeba celosvětově oblíbené guacamole! V článku se inspirujete kulinářskými nápady na avokádo recepty a také se dozvíte, jak si vypěstovat vlastní avokádo!

projít na článek

Zdravý bulgur na 3 způsoby

Neslyšeli jste ještě o bulguru? Seznamte se se zdravým pokrmem z pšenice a načerpejte inspiraci na bulgur recepty přímo v článku. Přinášíme vám 3 tipy na zdravé a chutné recepty z bulguru a rady, jak bulgur správně připravit. Vyzkoušejte ve svém jídelníčk

projít na článek

Jíme zdravě: 3 smoothie recepty na hubnutí

Rozhodli jste se, že letos se do toho opravdu opřete a vyhrajete svůj boj za vysněnou postavu? Tak pamatujte, že hubnutí není jen o cvičení, ale především o zdravé stravě. Pokud chcete zhubnout bez jojo efektu, nezapomeňte na vyvážený jídelníček a zařaďte

projít na článek

SOUTĚŽ: Vyhrajte tablet Huawei a oblíbené ebooky o zdravé výživě

Nečekejte na leden a žijte zdravě celý rok! Portál Tipli připravil ve spolupráci s Pestrým jídelníčkem soutěž o stylový tablet Huawei a několik skvělých ebooků, ze kterých bude tělo nadšené. Užijte si s námi zdravé týdny, a navíc vyhrajte super ceny.

projít na článek