Ambiciózní muži

Je velmi těžké vyrůstat v rodině, kde se od Vás očekává jen to nejlepší. Nejlepší známky, nejlepší výkony nejlepší všechno, na co si jen dokážete vzpomenout. Muži mají na rozdíl od žen tendenci své nároky neustále zvyšovat, aniž by se dítěte zeptali, jestli vše zvládá a zda nepotřebuje pomoc. Tehdy mohou u dítěte začít vznikat různé psychické poruchy a sebepoškozování. Tatínek si plní sny Většinou to nejvíce odnesou chlapci, ve kterých se tatínek vidí. Vidí, že jeho syn by si mohl dařit o něco lépe, posílají ho do hokejových škol, platí mu drahé kurzy nebo se rozhodnou, že syn nebude chodit do normální školky ale do jazykové či soukromé. Děti jsou vychovávány pod přísným dozorem otce, do kterého se hlavě rodiny nedá mluvit a maminky jsou většinou v tomto ohledu naprosto bezmocné. Dítě může zpočátku nároky otce plnit, avšak může se objevit (a to specielně ve vyšším věku) chvíle, kdy chlapec začne cítit tlak otce. V takovém případě se vzbouří otcově cílevědomosti, nebo se rozhodne dále poslouchat s tím, že bude aktivitu vykonávat přinejmenším z donucení a postupně si k ní vytvoří jakýsi odpor. Rodiče si mohou plnit sny i v oblasti vzdělání. Mohou se tak stát rodinou perfekcionistů, kteří pochválí jen za samé jedničky a jediné, na čem záleží, jsou úspěchy ve studiu. Maminko, tobě do toho nic není! Jak již bylo řečeno, maminky jsou v tomto ohledu bez jakékoliv vyšší váhy slova. Ambiciózní tatínci jednoduše nevidí důvod, proč by děti byly přetěžované a že to některému z nich také může vadit. Bohužel jediný, kdo je s náročnými aktivitami spokojen, je právě otec. Pokud dítě samo nevyvine iniciativu k dané aktivitě, nikdy si přes dítě neplňme naše nesplněné sny. Nejen že dítě našich cílů nedosáhne, může navíc vzniknout problém v komunikaci s dítětem. Může to vést k tomu, že v nás dítě ztratí důvěru a výchova se nám může vymknout z rukou. Článek Ambiciózní muži se nejdříve objevil na Tasmina.

  • Web: Tasmina
  • Aktualizace: 11.1.2024
projít na článek

Tabulka velikostí muži

Zjednodušená tabulka pro rychlý odhad velikosti muži.

projít na článek

Projekt Reiter Young Stars odstartoval v Monze

Ambiciózní závodní projekt Reiter Young Stars má za sebou svou ostrou premiéru, která proběhla o uplynulém víkendu, na proslulém Autodromo di Monza, na okraji Milana.

projít na článek

Všichni Majerovi muži v Balbínce v sobotu 12.9.

V sobotu 12.9. od 20.00 hrajeme celovečerní koncert v Balbínce ( Balbínova poetická hospůdka ), Balbínova 6, Praha 2). Alice ještě pečuje o miminko, takže se na Vás těší Všichni Majerovi muži !

projít na článek

Veteránské turnaje

S podporou MČ Prahy 4 organizujeme turnaje v kategoriích muži, ženy. Dvojice musí splňovat věkový limit 80 let a více. Turnaje budou mít vždy vítěze, který si odnese pohár a hodnotné ceny (míče Molten, kredit na pronájem hřišť). Nejbližší termín je 27.8.2

projít na článek

Muž má být mužem

Dříve se o mužích tvrdilo, že by měli postavit dům, zasadit strom a zplodit syna. A i když je to do značné míry skutečně už jenom minulost, protože většina našich mužů nikdy žádnou nemovitost nepostaví, strom nezasadí a třeba ani s tím potomstvem to není

projít na článek