Suroviny: 60 g másla 3 středně velké cibule nakrájené na kostičky 2 pórky nakrájené na tenké plátky 750 g brambor nakrájených na kostičky 1/3 hrnku ovesných vloček 3 prolisované stroužky česneku 2 hrnky vývaru 2 hrnky mléka mletý pepř mletý muškátový oříšek nadrobno nasekaná pažitka na ozdobu Postup: V hrnci rozehřejeme máslo a asi tři minuty na něm opékáme cibuli. Pak přidáme brambory a opékáme je dozlatova. Přimícháme vločky a dále opékáme asi minutu. Snížíme teplotu, zalijeme vývarem a mlékem a na mírném ohni vaříme 30 minut, dokud polévka nezhoustne. 5 minut před koncem přidáme pórek. Okořeníme pepřem, česnekem a muškátovým oříškem. Podáváme ozdobenou nakrájenou pažitkou.
Je bramborová kaše pouze obyčejná příloha? Nebo se jedná o vysokou gastronomii? Ať tak či onak, kouzlo božské bramborové kaše spočívá v kombinaci kvalitních ingrediencí a v co nejmenším možném opracování špičkové základní suroviny, a sice brambor.
projít na článekMrkvová polévka je chuťově velmi zajímavá a ocení ji zajisté všichni gurmáni. Mrkvová polévka je vhodná jak pro malé děti, tak i pro nemocné se zažívacími potížemi.
projít na článekŠtědrovečerní, vánoční hrachová polévka se podává všude tam, kde moc nechutná rybí ;). Hrachová polévka... Příspěvek Vánoční hrachová polévka od babičky pochází z Videorecepty
projít na článekBrokolicová polévka podle Zdeňka Pohlreicha je krémová polévka, v níž skvěle zužitkujete i košťál. Měla by vynikat krásně svěží a sytou barvu, být ochucená pečeným česnekem a zahuštěná krémovým sýrem.
projít na článekPolévka je grunt. Recepty na polévky jsou různorodé a každý si vybere z velké nabídky dle momentální chuti. Také rajskou polévku lze připravit buď tradičním způsobem, kdy jsou ve vodě vyvařeny originální suroviny, nebo ji můžeme nachystat z instantní směs
projít na článek