(10 porcí) Baba 375 ml plnotučného mléka 60 g čerstvého droždí 10 g soli 125 g cukru 7 vajec 750 g chlebové hladké pšeničné mouky 175 g měkkého másla Droždí rozpusťte v malém množství mléka, přidejte trochu mouky, promíchejte a nechte nakynout. Vykynutý kvásek smíchejte se zbytkem ingrediencí a připravte těsto. Vložte do máslem vymazaných pečicích forem, nechte vykynout a pečte při 180 °C, dokud se těsto řádně nepropeče. Calvados Baba sirup 250 g čerstvé jablečné šťávy (Granny Smith) 100 g hnědého cukru 50 g calvadosu 2 citronové trávy 2 limetky Smíchejte všechny ingredience kromě calvadosu a připravte cukrový rozvar. Nakonec přidejte calvados a přeceďte. Rozvar na marinování 250 g čerstvé jablečné šťávy (Granny Smith) 25 g citronové šťávy 25 g cukru 20 g kukuřičného škrobu Rozpusťte kukuřičný škrob s trochou vody. Smíchejte se zbytkem ingrediencí a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni do zhoustnutí. Před podáváním přidejte upečenou Babu a nechte marinovat v rozvaru 10 až 15 minut. Kořeněný jablečný kompot 75 g másla 100 g cukru demerara 4 jablka (Granny Smith) 1/4 lžičky mletého zázvoru 1/4 lžičky mleté skořice 1/4 lžičky muškátového oříšku Jablka oloupejte a nakrájejte na kostičky. Máslo a cukr nechte rozpustit, přidejte jablka, koření a vařte do poloměkka na požadovanou konzistenci. Krém chantilly 500 g 48% smetany 80 g moučkového cukru 1 vanilkový lusk Smetanu vyšlehejte společně s cukrem a vanilkou.
(6 porcí) Panna cotta 400 g 48% smetany 100 g bílé čokolády 50 g cukru 1 snítka rozmarýnu 1 plát želatiny 1 vanilkový lusk Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě. Přiveďte k varu smetanu, cukr, rozmarýn a vanilku. Přidejte rozpuštěnou čokoládu
projít na článekDobrých cukrářů je dnes opravdu málo, ale to jsme probírali již v předešlém příspěvku. Jen připomínám, jestli jednoho máte, važte si ho. V opačném případě hledejte konzultaci profesionála, který může přinést do vašich dezertů novou energii. Stejně jako
projít na článek(15 porcí) Mrkvový dort 175 g světlého cukru muscovado 3 vejce 140 g nastrouhané mrkve 100 g hrozinek 1 pomeranč (pouze kůra) 175 g samokypřící mouky 1 lžička jedlé sody 1 lžička mleté skořice 1/2 lžičky muškátového oříšku 175 g slunečnicového
projít na článekBylo vedro k nesnesení jako v pařníku a na zápraží brebentila zpařená bába. Dědečka chytl rapl a šel si pro malorážku, že bábu odpráskne, ale mě se včas zdařilo bábu plácačkou odehnat. Bába se splašila a zmateně pobíhala po dvorku narážejíc bruntálem do š
Letošní ročník uzavřela také Sports Car Challenge, která je poslední dobou doménou prototypových vozů, rozdělených do dvou divizí. Marco Fink zvítězil jak celkově, tak i v divizi 1.
projít na článek