Panna cotta z bílé čokolády a rozmarýnu, švestkový kompot, sušenky amaretti, pistácie : Marco Pilloni Petr Kunc

(6 porcí) Panna cotta 400 g 48% smetany 100 g bílé čokolády 50 g cukru 1 snítka rozmarýnu 1 plát želatiny 1 vanilkový lusk Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě. Přiveďte k varu smetanu, cukr, rozmarýn a vanilku. Přidejte rozpuštěnou čokoládu a zchlaďte na 65 °C. Přidejte želatinu, nechte ji rozpustit a vlijte do forem. Švestkový kompot 500 g švestek 100 g medu 1 vanilkový lusk 1 celá skořice Švestky překrojte na půlku a vypeckujte. Přidejte zbylé ingredience a vařte na mírném ohni do poloměkka na požadovanou konzistenci. Sušenky amaretti 340 g 100% mandlové moučky 340 g cukru 4 vaječné bílky moučkový cukr na obalení Z bílků a cukru vyšlehejte sníh. Opatrně přimíchejte mandlovou moučku a vložte na hodinu do lednice. Těsto vytvarujte do kulata o váze cca 20 g a obalte v moučkovém cukru. Pečte 8 až 10 minut při 170 °C.

projít na článek

Citronový koláč, lékořicová zmrzlina : Marco Pilloni Petr Kunc

Dobrých cukrářů je dnes opravdu málo, ale to jsme probírali již v předešlém příspěvku. Jen připomínám, jestli jednoho máte, važte si ho. V opačném případě hledejte konzultaci profesionála, který může přinést do vašich dezertů novou energii. Stejně jako

projít na článek

Calvados Baba, kořeněný jablečný kompot, krém chantilly : Marco Pilloni Petr Kunc

(10 porcí) Baba 375 ml plnotučného mléka 60 g čerstvého droždí 10 g soli 125 g cukru 7 vajec 750 g chlebové hladké pšeničné mouky 175 g měkkého másla Droždí rozpusťte v malém množství mléka, přidejte trochu mouky, promíchejte a nechte nakynout.

projít na článek

Pistácie

Jemně pastované blanšírované nepražené pistácie nejvyšší kvality (grade A) bez jakýchkoliv příměsí. Tato pasta je hlavní ingrediencí pravé pistáciové zmrzliny. Hodí se k ochucení a barvení krémů a cukrářských výrobků. Příspěvek Pistácie pochází z Lepé e-s

projít na článek

Horký čokoládový mousse, zmrzlina z tmavé čokolády, karamelová pěna s mořskou solí, želé z hořké čokolády, kakaová drobenka : Marco Pilloni Petr Kunc

(15 porcí) Horký čokoládový mousse 150 g 64% tmavé čokolády 500 g plnotučného mléka 5 g kukuřičného škrobu 60 g cukru 1/2 lžičky vanilkového extraktu 1 lžíce rumu nebo sherry špetka soli a skořice Čokoládu, cukr, sůl, skořici a polovinu mléka zah

projít na článek

Mátová Panna cotta slesním ovocem

Pokud chcete vytvořit vynikající a hlavně jednoduchý letní dezert, určitě sáhněte po receptu na italskou Panna cottu. Co to ta Panna cotta vůbec je? Jedná se o vařenou smetanu s cukrem a případně i dalšími ochucujícími ingrediencemi, která díky přidání že

projít na článek