Černý česnek je mazlavý, bez typického zápachu a s nasládlou umami chutí. Černý česnek je 100% přírodní, chuťově jedinečný a bohatý na zdraví prospěšné látky. A proč je celý černý? Při procesu zrání za vysoké teploty a vlhkosti dojde k přeměně látek, chutí, vůně a barvy. Během přípravy černého česneku nejsou použity žádné další látky, důležitá je pouze teplota a vlhkost, jedná se vlastně o mimořádně dlouhé a pomalé pečení.
Česnek, latinsky Allium sativum, je mnohými chválen a mnohými haněn. Co u česneku ale platí je fakt, že si drží prvenství mezi rostlinnými léky. Otroci ve starověku dostávali denně česnek, aby pak byli zdravější a pracovitější. Staří čeští lékaři používal
projít na článekČesnek kuchyňský (Allium sativum) má své kořeny pravděpodobně ve Střední Asii, ale již více než tisíc let je znám a používán v mnoha zemích světa, například v Číně, Japonsku, Indii, Egyptě, Řecku a Itálii. Již za doby Karla Velikého rostl česnek v zahradá
projít na článekČesnek má spoustu vlastností, pro které by měl být velmi častou součástí našeho jídelníčku. Je to potravina bohatá na vitamíny A, B a C, selen, vápník a jód. Obsahuje také flavonoidy, polysacharidy, lutamylpeptidy, steroidní a triterpenové saponiny a lekt
projít na článekKdyž se v receptech na jídla s medvědím česnekem uvádí 200 g v případě přídavku do pokrmu, není to nějak přehnané množství. Kdybychom chtěli udělat česnek medvědí na způsob špenátu pro čtyřčlennou rodinu, budeme potřebovat alespoň půl kilogramu listů, aby
projít na článekPodporuje regeneraci po tréninku! Česnek má schopnost výrazně posílit vaše zdraví. Je to silný antioxidant, který obsahuje účinnou dávku vitamínu C, díky čemuž podporuje imunitu a bojuje proti infekcím. Napomáhá také v prevenci proti celé řadě druhu rakov
projít na článek