Když se v receptech na jídla s medvědím česnekem uvádí 200 g v případě přídavku do pokrmu, není to nějak přehnané množství. Kdybychom chtěli udělat česnek medvědí na způsob špenátu pro čtyřčlennou rodinu, budeme potřebovat alespoň půl kilogramu listů, aby to za něco stálo. Proč? Protože se listy medvědího česneku i při krátké tepelné úpravě svaří na minimum.
Česnek má spoustu vlastností, pro které by měl být velmi častou součástí našeho jídelníčku. Je to potravina bohatá na vitamíny A, B a C, selen, vápník a jód. Obsahuje také flavonoidy, polysacharidy, lutamylpeptidy, steroidní a triterpenové saponiny a lekt
projít na článekČesnek, latinsky Allium sativum, je mnohými chválen a mnohými haněn. Co u česneku ale platí je fakt, že si drží prvenství mezi rostlinnými léky. Otroci ve starověku dostávali denně česnek, aby pak byli zdravější a pracovitější. Staří čeští lékaři používal
projít na článekČesnek kuchyňský (Allium sativum) má své kořeny pravděpodobně ve Střední Asii, ale již více než tisíc let je znám a používán v mnoha zemích světa, například v Číně, Japonsku, Indii, Egyptě, Řecku a Itálii. Již za doby Karla Velikého rostl česnek v zahradá
projít na článekČerný česnek je mazlavý, bez typického zápachu a s nasládlou umami chutí. Černý česnek je 100% přírodní, chuťově jedinečný a bohatý na zdraví prospěšné látky. A proč je celý černý? Při procesu zrání za vysoké teploty a vlhkosti dojde k přeměně látek, chut
projít na článekHodí se k pivu, vínu, televizi i pro návštěvy. Jenže v obchodech je koupíte draze, a ještě jich je jen pár v malém pytlíčku. Přitom si je můžeme snadno udělat doma, ze včerejších rohlíků. Ingredience: Staré rohlíky 1 velký panák olivového oleje Pizza koř
projít na článek