ČERVENÉ SYNTETICKÉ BARVIVO V POTRAVINÁCH E 124

E-124: Jasně červené barvivo. Má velmi stabilní pH a nemění vlastnosti při změnách teplot při jeho zpracování a skladování. Je často chybně zaměňováno za přírodní barvivo košenilu E120. Používá se především do sladkostí a potravin jako jsou kečupy, cukrovinky, marmelády, pudinky, žvýkačky, mléčné výrobky, limonády, zmrzliny, kompotované ovoce či rybí výrobky. Může vyvolat alergické reakce, horečky a zhoršit astma. Na pozoru by měli být zejména lidé citliví na aspirin. Na základě dlouhodobých studií na krysách a myších existuje podezření, že se jedná o karcinogen. U dětí může vyvolat či zhoršovat hyperaktivitu.

projít na článek

I kabelky ze syntetické kůže mají své kouzlo

Při nákupu kabelky řešíme kromě jejího vzhledu i výběr vhodného materiálu, z něhož je vyrobena. Nejkvalitnější bývají kožené kabelky z pravé usně. Kromě nich se můžeme setkat i s krásnými kabelkami ze syntetické kůže neboli eko kůže. Mají sice kratší živo

projít na článek

O bag červené tělo MINI Fragola

659 Kč Dostupnost: Skladem DO OBCHODU O bag červené tělo MINI Fragola najdete v našem katalogu v kategorii dámská kabelka za zvýhodněnou cenu 1250 Kč 659 Kč. Produkt značky O bag je skladem v e-shopu Zoot. Kabelka má barvu: červená. Toto tělo O bag je v

projít na článek

Co je třeba vědět o syntetických kanabinoidech

Určitý rozdíl mezi přírodou a uměním Syntetické kanabinoidy jsou hrůzou každého spliffera. Chcete jen pohodlně vykouřit kloub a v další vteřině vás čeká nejhorší špatný výlet v životě. Chtěli jste se jen trochu zvednout a najednou se ocitnete na cestě pod

projít na článek

POZITIVNÍ ÉČKO -KURKUMIN - E100

Kurkumin je přírodní barvivo sytě žluté až oranžové barvy. Dává jídlům mírně nahořklou a dřevnatou chuť. Záměrně zaměňován za drahý šafrán. Věrně nahrazuje žlutou barvu vajec u pečiva.

projít na článek

ČEHO SE NEBÁT V DOBĚ JEDOVÉ

  Škodlivé látky konzumujeme (nejen v potravinách) nevědomky či dobrovolně, často prý pod vlivem zloducha-reklamy. Popletený spotřebitel pak neví, co činí… Vědí to odborníci?

projít na článek