Co jste nevěděli o Titanicu: Za pár let se promění v prach a lodního pekaře zachránila whiskey

Byla další z mrazivých nocí, když se 15. dubna ve 2:20 ráno roku 1912 Titanic naposledy nadechl předtím, než se navěky ponořil do hloubky téměř čtyř kilometrů. Srážka s ledovcem, k níž došlo dvě a půl hodiny předtím, byla pro loď a většinu posádky fatální.

projít na článek

Slévárna slaví 60 let!

Na konci letošního května uběhlo 60 let od otevření nového provozu kovosvitské slévárny. První litina z nového provozu byla odlita 29.05.1963 a při této významné příležitosti se sešli předchozí ředitelé se stávajícím vedením a zaměstnanci. Pozvání přijali

projít na článek

Skotsko, země divoké přírody i jedinečných památek

Whiskey, dudy, kilty. To se kdekomu vybaví ve spojení se Skotskem. Tato země na severozápadním okraji Evropy ale nabízí mnohem víc. Skotsko je země nádherné a zároveň drsné přírody, divokých údolí, oblých kopců, lesklých jezer a tajemných hradů. Zažít tem

projít na článek

Metodické doporučení pro pedagogy Co dělat když pro oblast psychické krize / duševního onemocnění u žáka

Milí pedagogové, Vánoce jsou pomalu za dveřmi a my pro Vás už dnes rozbalujeme velký dárek. Nadělujeme jej všem pedagogům, ale také sami sobě Co dělat když se ve škole potkáte se žákem, kterého trápí psychická krize nebo se potýká s počínajícím duševním o

projít na článek

Vize českého pohřebnictví 2050

Ze vzniku spolku Poslední stopa máme ohromnou radost. Už skoro desetiletí prošlapáváme cestu českému přírodnímu pohřebnictví, ale dosud tu chyběla organizace, která by se věnovala změnám legislativy. A teď ta organizace nejen existuje, ale navíc ji tvoří

projít na článek

Sous Vide Medium-Rare pečeně

3 ingredience a vykouzlíte něco skutečně neopakovatelného Tento bezbožně lahodný recept od #anovafoodnerd Vincenta Meliho promění tradiční pečeni na lahodné jídlo připomínající ten nejdražší steak! Příspěvek Sous Vide Medium-Rare pečeně pochází z Sous vid

projít na článek