Ke sklizni ovoce a zeleniny potřebujete mít vhodné nádoby. Pochopitelně záleží na objemu sklizně, protože kdo má na zahradě jen jednu malou jabloň, která plodí teprve druhým rokem, posbíraná jablka se vám vejdou do jedné velké misky a během krátké doby je zkonzumujete, ale kdo má ovocný sad, který je zdrojem obživy, tam už jde o profesionální přístup se vším všudy. Není tak snadné sklidit několik tun ovoce, aby bylo v patřičné jakosti dopraveno na trh, anebo jej bylo možné ihned zpracovat například na jablečný mošt nebo kompot. Kromě vhodné mechanizace bude zapotřebí zajistit i skladovací a přepravní nádoby. Pěstitelé ovoce většinou sází na dva osvědčené materiály, a těmi jsou dřevo a plast. Zatímco dřevěné bedýnky se hodí spíše pro malé objemy a pro lokální dodávky například do blízké tržnice, kde ovoce ihned mizí z pultu, plastové přepravky, kontejnery a boxy najdou využití pro velkokapacitní produkci. Velmi často se ovoce po sklizni ihned zpracuje do podoby polotovaru, a ten se pak převáží k dalšímu zpracování a prodeji. Pro tyto účely jsou vhodné zejména IBC kontejnery, jsou to plastové skládací boxy o objemu 1000 litrů, velmi dobře skladné a uložitelné ve více vrstvách na sobě. Do vnitřku kontejneru se vloží plastová fólie a ovoce se ihned po jeho naplnění uloží do chladicího či mrazírenského zařízení a dopravuje na potřebné místo. Výhodou tohoto řešení je snadná manipulace, zdravotní nezávadnost, jednoduchá údržba a čištění a vynikající skladnost, kdy nepoužitý kontejner jednoduše složíte do tenké ploché desky. Máte-li zájem dozvědět se bližší informace o speciálních plastových přepravních nádobách, najděte naše pobočky ve vašem okolí https://www.schoellerallibert.com/cz/pobo%C4%8Dky, kde zjistíte vše potřebné pro samotný proces logistiky i praktické využití ve vašem konkrétním případě. Může to být i řešení sestavené přímo na míru. Článek Do čeho uložit ovoce a zeleninu k dalšímu zpracování se nejdříve objevil na Aacs.
Poznejte výhody pěstování vlastního ovoce a zeleniny v souladu s přírodou. The post 10 důvodů proč si pěstovat vlastní ovoce a zeleninu bez chemie appeared first on SvětEkoZahrad.
Pěstování zeleniny může být zdánlivě snadnou obživou, stačí jen zasadit semínka do záhonu, zalévat a nechat na něj dopadat sluneční paprsky. Takto to ale nefunguje, protože kromě zálivky je nutné dbát o správné vyhnojení půdy, o vhodnou teplotu a vlhkost,
Kvalitní restaurace i jiné gastro zařízení, které připravují pokrmy zákazníkům, se vždy snaží používat jen nejlepší suroviny, z nichž je radost připravovat lahodná jídla. Pokud patříte k těm, kterým na chuti, vůni i vzhledu potravin záleží, vsaďte na prod
projít na článekNejjednodušším způsobem, jak mít denně zdravou šťávu, je pořídit si kvalitní odšťavňovač. Odšťavňovačů je na trhu spousta. Liší se od sebe výkonem, způsobem zpracování různého ovoce nebo zeleniny, oddělením dužniny od šťávy a možností výroby dalších produ
Majitelé ovocných sadů se vždy těší na období sklizně, které jim přináší po dlouhé době čekání kýžené zisky. Pěstování ovoce je náročná profese, jako mnohé jiné, a pokud se podaří vypěstovat kýžené plody, které jdou na odbyt, je to vždy důvod k radostné o