Domácí chléb může být chutný a zdravý. Chce to ovšem vědět, jak na to. Není chléb jako chléb…Léta jsem pekla kvasnicový chléb v domácí pekárně. Teď v ní peču kváskový a ke kvasnicovému už se nehodlám vracet. Existují i speciální pekárny na kváskový, ale já to zvládnu i v mé staré primitivní pekárničce a jde to velmi dobře, když se to "vychytá".
Ti, kdo s domácí pekárnou ještě neměli tu čest pracovat, možná ani netuší, o co přicházejí. Leckdo si řekne, chleba si můžu koupit v obchodě a nepotřebuju domácí pekárnu, ale už vás někdy probudila vůně čerstvě upečeného chleba? A navíc pekárna není jen o
projít na článekDomácí kvasnice jsou trochu jiné, než ty, které se dají koupit v obchodě. Jakmile budou vaše kvasnice hotové, budete muset vychytat množství, které použijete ve svých receptech, protože potence domácích kvasnic se bude trochu lišit od verze zakoupené v ob
projít na článekChleba ve vajíčku může být buď mastná a dosti nezdravá večeře, nebo si jej můžete připravit zdravěji – použijte například celozrnný chleba, který obsahuje daleko více vlákniny, a pánev můžete olejem jen potřít. Dobrý je řepkový olej, který se tak snadno n
projít na článek8 plátků toustového chleba 8 plátků sýru 4 párky vajíčka na potření a obalení strouhanka na obalení Z jednotlivých plátků toustového chleba okrájíme kůrky a odložíme je třeba na přípravu krutonů do polévek.Plátky vyválíme…
projít na článekVýroba domácí šunky je v podstatě návratem k tradicím minulého století. Připravte si kvalitní domácí šunku a k tomu domácí chléb s vysokým obsahem vlákniny. Na rozdíl od hotových produktů budete přesně vědět, co v šunce je. A hlavně oceníte chuť, která je
projít na článek