DOMÁCÍ MĚŘENÍ HLADINY CUKRU

Je to už nějakou dobu, co jsem si koupila  glukometr.  Chvíli mi trvalo, než jsem se odvážila začít se skutečným měřením. Rozhoupala jsem se až dnes. A byl to šok. Investici v řádu několik stokorun vřele doporučuji každému, kdo to myslí se svým zdravím opravdu vážně.

projít na článek

PROBLEMATIKA RAFINOVANÝCH POTRAVIN

Rafinované potraviny oslabují slinivku, což vede k hypoglykémii. Tento stav nastává ve chvíli, kdy slinivka není schopna udržovat ná­ležitou hladinu krevního cukru. Vysoce zpracované potraviny totiž do krevního řečiště uvolňují cukr mnohem rychleji, než s

projít na článek

Měření teploty

Škola ve spolupráci s partou LABORKY.CZ zavedla z preventivních důvodů měření teploty u vstupu do školy. Měření probíhá ráno při vstupu do budovy moderní termokamerou FLIR E5. Vyhodnocení provádí software FLIR TOOLS. Měříme všechny vstupující. Pokud bude

projít na článek

Polétavý prach a jeho vliv na zdraví

Výzkumný tým z univerzity Fudan v Šanghaji se zaměřil na studium vlivu částic polétavého prachu (PM2,5) na zdraví. Výzkum probíhal ve dvou skupinách se studenty na kolejích v devítidenních cyklech a to za pomoci čističek vzduchu. Vždycky jen jedna skupina

projít na článek

DOMÁCÍ VAŘENÍ PIVA

Pivo vznikne tak, že ze sladu vyluhované cukry se povaří s chmelem, kvasnice z těchto cukrů vytvoří alkohol a vykvašený nápoj pak ještě několik týdnů zraje. Tedy žádná velká věda, zkuste to také!

projít na článek

BÍLÉ NEBO TMAVÉ PEČIVO?

Nezaměňujte cereální (obilné) celozrnné tmavé pečivo s běžnými pekařskými výrobky tmavé barvy - ve skutečnosti se jedná o bílé pečivo dobarvené karamelem. Celozrnné produkty mají také ve srovnání s bílým pečivem mnohem nižší glykemický index (nezpůsobují

projít na článek